JOKIĆ JE DAO 24 POENA, TO JE BROJ KOJI JE BRAJANT NOSIO: To je Mamba mentalitet! Pitao sam se Bože da li je istina?
Nikola Jokić je takođe šokiran i zatečen vešću o pogibiji Kobija Brajanta, Foto: AP/EPA/Paul Buck

Srpski košarkaš o tragediji

JOKIĆ JE DAO 24 POENA, TO JE BROJ KOJI JE BRAJANT NOSIO: To je Mamba mentalitet! Pitao sam se Bože da li je istina?

Košarkaš Denvera je posle meča govorio o načinu na koji je Brajant razmišljao

Objavljeno:

Malo kome je bilo do košarke tokom noći između nedelje i ponedeljka usled jedne od najvećih tragedija koja je zadesila sport i pogibije Kobija Brajanta u padu helikoptera.

Baš pred sam meč Denvera i Hjustona se pročula vest o smrti jednog od najvećih koji su ikada igrali košarku, koji je nastradao zajedno sa svojom ćerkom Đianom i još sedam osoba.

Naš Nikola Jokić je upravo nakon svoje utakmice na kojoj je ostvario tripl-dabl sa 24 poena, 12 skokova i 11 asistencija govorio o Kobiju.

- Da budem iskren, nisam mogao da verujem. Pitao sam se: 'Bože, da li se ovo stvarno dešava?'. Ovo je ogroman gubitak za sve, pogotovo za njegovu porodicu. Tragedija, sigurno - rekao je novinarima.

Nikolu su novinari upitali kakav je uticaj Kobi imao u Srbiji. - On je legenda. Ne samo ovde, već širom celog sveta. Svet je izgubio ogromnog uzora, idola...

Dobio je pitanje i o tome da li ga je ikada upoznao? - Prve godine ovde sam pričao sa sudijama pre utakmice i on je bio tu - setio se srpski košarkaš.

Ono što su novinari videli kao simboliku jeste da je Nikola postigao 24 poena što je broj koji je tokom većeg dela karijere nosio Brajant, pa su tu svoju teoriju kao igru sudbine izneli srpskom košarkašu.

- Da budem iskren, ako o tome razmislite na Kobijev način - onda nema izgovora, morate da se fokusirate na ono što volite da radite. To je 'Mamba mentalitet" - poručio je Jokić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.