BRAJANT JE MNOGO CENIO SRBE: Bogdan je neustrašiv, Jokića obožavam, a Đoković je moj čovek!
Kobi Brajant je izuzetno cenio srpske košarkaše, Foto: AP/EPA/Paul Buck/Dado Đilas

Mnogo ih je poštovao

BRAJANT JE MNOGO CENIO SRBE: Bogdan je neustrašiv, Jokića obožavam, a Đoković je moj čovek!

Pratio je legendarni košarkaš sve i uvek bio upućen u dešavanja, ne samo u NBA košarci

Objavljeno:

Kobi Brajant je poginuo u tragičnoj nesreći pri padu helikoptera koji se pre toga zapalio, a sa njim je nastradala i njegova trinaestogodišnja ćerka Điana.

Čitava planeta tuguje i u žalosti je zbog ogromne tragedije i smrti jednog od najboljih košarkaša u istoriji te igre.

Kobi je svakako bio svet za sebe, a između ostalog izuzetno je cenio i srpske sportiste, i to ne samo košarkaše.

Opšte je poznato da je bio prijatelj sa Novakom Đokovićem, koji je samo dan pre njegove smrti govorio o tom prijateljstvu, a ovako je "Crna mamba" govorila o srpskom teniseru.

- Imamo dobar odnos već dugo vreme. Moj bivši saigrač je Gasol, on je dobar sa Rafom, pa se znamo i to je bilo ok, Federer mi je poslao reket kad je čuo da igram tenis. Ali, Novak je moj čovek - ispričao je jednom prilikom Brajant.

Takođe je otkrio i da se konsultuje oko načina pripreme i održavanju fizičke spremnosti, posebno kada se uđe u određene godine.

- Mnogo je pripreme potrebno i analize meča, pogotovo protiv bržih i mlađih rivala. Pratiti tendencije, tako da se možeš pripremiti za ono što dolazi. Novak i ja smo mnogo o tome pričali, jer je on u fazi da fizički više nije na nivou na kojem je bio i sada radi na tome da se prilagodi na igru u fazi kada njegovo telo više nije kao nekad.

Takođe, Kobi je bio i zadivljen igrom Nikole Jokića koga je često umeo da pohvali.

- Jokić je jedan od mojih omiljenih igrača. Obožavam kako rešava situacije, kako posmatra košarku, koliko ima samopouzdanja i talenta. Uvek donosi prave odluke - pričao je Kobi o srpskom košarkašu.

KobI Brajant i Bogdan Bogdanović
KobI Brajant i Bogdan Bogdanovićfoto: Dado Đilas

Opšte je poznato i da je bio i idol Bogdana Bogdanovića koji kada je bio pozvan na svoj prvi Ol star da igra na večeri budućih zvezda je bio izjavio da nije uzbuđen zbog događaja i igranja sa silnim zvezdama, već zato što će upoznati Kobija.

- Bogdan je dugo jedan od najboljih mladih igrača, vrlo je agresivan na oba kraja terena, neustrašiv. Veliki sam fan njihove igre - rekao je svojevremeno tragično nastadali Brajant.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.