LEBRON PREŠIŠAO BRAJANTA NA VEČNOJ LISTI: Ali su se Lejkersi okliznuli u Kobijevom rodnom gradu!
Lebron Džejms i Kobi Brajant, Foto: AP

NBA

LEBRON PREŠIŠAO BRAJANTA NA VEČNOJ LISTI: Ali su se Lejkersi okliznuli u Kobijevom rodnom gradu!

Istorija se dogodila tokom prethodne noći u NBA

Objavljeno: 10:02h

Košarkaši Filadelfije pobedili su na svom terenu u noći između subote i nedelje Los Anđeles Lejkerse 108:91.

Najefikasniji u timu Seventisiksersa bio je Ben Simons, koji je uz 28 poena dodao i deset skokova i osam asistencija, dok je Lejkerse vodio Entoni Dejvis s 31 poenom, sedam skokova i dve asistencije.

Lebron Džejms je ubacio 29 poena i sa tim učinkom je preskočio Kobija Brajanta na večnoj listi najboljih košgetera u istoriji NBA. Sada se nalazi na trećem mestu sa ukupno 33.644 postignutih koševa za 17 godina igranja.

Prva četvrtina protekla je u smenjivanju prednosti na obe strane, ali je Filadelfija u drugoj deonici došla do dvocifrene prednosti. Do samog kraja Filadelfija je kontrolisala igru i nije dozvoljavala Lejkersima da se rezultatski približe.

Oklahoma je na gostujućem terenu bila bolja od Minesote sa 113:104.

U pobedničkoj ekipi istakao se Kart-Entoni Tauns s 37 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je u Minesoti najefikasniji bio Kris Pol s 25 poena, četiri skoka i deset asistencija.

Košarkaši Čikaga pobedili su Klivlend sa 118:106. Kevin Lav bio je najefikasniji u Klivlendu, pošto je postigao 20 poena, uz 11 skokova i dve asistencije, dok je u Čikagu Zak Lavin upisao 44 poena, deset skokova i osam asistencija.

Bruklin je posle produžetka pobedio Detroit Pistonsi sa 121:111.

Nets je do novog trijumfa vodio Kajri Irving, koji je postigao 45 poena, uz šest skokova i sedam asistencija, dok je Derik Rouz bio najefikasniji u Detroitu s 27 poena, četiri skoka i šest asistenncija.

Nešto ranije Juta je pobedila Dalas sa 112:107. Najefikasniji u Juti bio je Rudi Gober, koji je upisao 22 poena i dodao 17 skokova i dve asistencije, dok je u Dalasu Luka Dončić postigao 25 poena i dodao šest skokova i sedam asistencija.

Boban Marjanović je na terenu proveo 6 minuta i postigao 2 poena uz 2 skoka i asistenciju.

NBA, rezultati:

Juta – Dalas 112:107 Detroit – Bruklin 111:121 pp Minesota – Oklahoma Siti 104:113 Klivlend – Čikago 106:118 Filadelfija – LA Lejkers 108:91

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.