ZVEZDA IMA NEREALAN PRITISAK KOD KUĆE, NE ZNAM KO GA NAMEĆE: Pešiću drago zbog Kokoškova, ali postavlja 1 pitanje!
Svetislav Pešić, Foto: EPA/Enric Fontcuberta

o predstojećem duelu s crveno-belima

ZVEZDA IMA NEREALAN PRITISAK KOD KUĆE, NE ZNAM KO GA NAMEĆE: Pešiću drago zbog Kokoškova, ali postavlja 1 pitanje!

Utakmica između Barselone i Crvene zvezde na programu je u četvrtak od 21 čas

Objavljeno: 12:51h

Svetislav Pešić, trener Barselone dao je intervju za Sportski žurnal uoči meča sa Crvenom zvezdom u okviru Evrolige.

- Crvena zvezda je sada bolja u odnosu na naš prvi meč, iako je i tada bila dosta dobra. Čvrsta i sa dosta energije. Teško smo to dobili. Posle ovih poslednjih poraza kod kuće, utisak je da se Zvezda dosta bolje snalazi u gostima. Igra bolje i pobeđuje. Dobili su Žalgiris, Zenit, Asvel i Milano. To su tereni gde ni najbolji ne pobeđuju lako.

Posle poraza od Žalgirisa i Albe u Beogradu prošle nedelje jasno je da Zvezda na večerašnjem (21.00) gostovanju Barseloni nema mnogo čemu da se nada. Ipak, ova sezona u Evroligi donela je već mnogo iznenađenja… Kec u Kataloniji je 1,10, a dvojka čak 7,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Zvezda.

Zatim je nastavio...

- Očigledno da ekipi smeta taj neki pritisak u Beogradu, a ne znam ko ga nameće i da li je realan. Ali se vidi kroz rezultat. Velika je razlika igrati u Pioniru i Areni. To odlično znam. Ali zbog svega do sada, mi smo svesni opasnosti koja preti i maksimalno ozbiljno se spremamo za ovaj meč.

Košarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezde foto: Starsport©

Potom se osvrnuo i na novog selektora Kokoškova:

- To je bez dileme odličan izbor. Ne samo što je dobar trener, već je i dobra čovek. Najveći deo svoje karijere je proveo u Americi, a stekao i ogromno iskustvo u Evropi, sa dve različite reprezentacije. Iza njega su dva uspešna programa i to je sve sjajno. Kada govorimo o Srbiji, mene uvek zanima šta posle. Naš cilj je da uvek igramo na Olimpijskim igrama, još ako može da se osvoji neka medalja. Ipak, šta dalje. Ko određuje politiku struke, ko pravi model srpskog igrača, ko pravi model i filozofiju igre, napada, odbrane, selekcije. Ko određuje kako se vrši selekcija i kako se radi sa tim igračima, ak onemamo trenere profesionalce. Ni za seniore, a kamoli za mlađe selekcije. Angažuju se treneri, sa različitim filozofijama, svaki ima sovj sistem rada i priprema. Ko utvrđuje da li je to dobro? Ljudi koji su za to zaduženi moraju o tome da razmišljaju. brzo će proći Olimpijske igre. A šta posle toga? Da svake godine menjamo trenere.

Utakmica između Barselone i Crvene zvezde na programu je u četvrtak od 21 čas.

SBONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.