EVROLIGA NEMILOSRDNO KAZNILA ZVEZDU: Drakonska kazna za pljuvanje i gađanje sudija, a može biti i još gore!
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport©

Nastavljaju sa izgredima

EVROLIGA NEMILOSRDNO KAZNILA ZVEZDU: Drakonska kazna za pljuvanje i gađanje sudija, a može biti i još gore!

Disciplinski sudija je izrekao kaznu za ponašanje publike na meču s Albom

Objavljeno: 15:54h

Crvena zvezda je kažnjena sa 38 hiljada evra zbog dešavanja na utakmici 20. kola Evrolige protiv Albe.

Evroliga je kaznila Zvezdu zbog, kako se navodi, agresije prema sudijama, kao i bacanja predmeta na teren.

Kazna koju je izrekao disciplinski sudija Patrik Granžan odnosi se na dva teška prekršaja prema disciplinskom pravilniku tog takmičenja, a to su (ponovno) pljuvanje sudije i bacanje tvrdih predmeta u teren tokom i nakon utakmice.

- Zbog pljuvanja jednog od sudija po izlasku sa terena, kao i činjenice da je i ovaj prekršaj ponovljen (klub je u sezoni 2016/2017 kažnjen sumom od 15.000 evra za identičan prekršaj, kao i ove sezone sumom od 30.001 evra nakon utakmice sa Baskonijom) – klub se ovoga puta kažnjava sumom od 35.000 evra!

- Zbog ubacivanja pakle cigareta, dva upaljača I kovanice tokom pause izneđu treće I četvrte četvrtine, takođe i nakon utakmice, kao i činjenice da se ovaj prekršaj ponavlja, klub se kažnjava sumom od 3.000 evra;

To su i minimalne moguće kazne za ovakve vrste (ponovljenih) teških prekršaja (najveća predviđena novčana kazna je 280 hiljada evra), pošto bi u slučaju ponavljanja istog prekršaja, svaka naredna kazna bila duplirana. Klub uz to može biti dodatno kažnjen oduzimanjem bodova, igranjem pred praznim tribinama, pa čak i privremenom suspenzijom iz takmičenja!

- Sva lica koja su izvršila ove prekršaje, bacali predmete i pljuvali sudije tokom utakmice sa Albom su identifikovani, privedeni, i procesuirana u skladu sa zakonom Republike Srbije - navedeno je iz kluba.

- KK Crvena zvezda još jednom podseća da je zbog nesportskog ponašanja pojedinaca koji se uporno i iznova oglušavaju o apele kluba, do sada u prethodnih nekoliko sezona platio na ime kazni sumu od preko 220 hiljada evra!!!

- Ovako velike kazne, i mogućnost da se u slučaju bilo kakvog narednog prekršaja one uvećaju, već ozbiljno utiču na finansijsko stanje i stabilnost KK Crvena zvezda!

- Podsećanja radi, nagrada za pobedu na utakmici Evrolige iznosi 37 hiljada evra. KK Crvena Zvezda je na terenu ove sezone izborio već 9 pobeda. Međutim, novčane kazne koje će klub platiti praktično na polovini evroligaške sezone, već sada dostiže sumu od skoro 80 hiljada evra?

- Zato klub još jednom apeluje na sve koji dolaze da bodre naš klub na utakmicama Evrolige i ABA lige, da se ponašaju sportski, da ne bacaju predmete u teren, da ne napadaju službena lica, da se pridržavaju svih instrukcija kluba o fer i sportskoj atmosferi na tribinama, jer se u suprotnom KK Crvena zvezda mts dovodi u nemoguć položaj da igra elitno takmičenje samo kako bi platio kazne neodgovornih pojedinaca - saopštio je klub.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.