MARJANOVIĆ KIDAO PROTIV BIVŠEG TIMA, VRATIO DALAS U ŽIVOT: Strašan okršaj Dončića i Lenarda, ali Klipersi su dobili
Foto: EPA/Larry W Smith

NBA

MARJANOVIĆ KIDAO PROTIV BIVŠEG TIMA, VRATIO DALAS U ŽIVOT: Strašan okršaj Dončića i Lenarda, ali Klipersi su dobili

Sjajna utakmica slovenačkog i srpskog reprezentativca u duelu sa ekipom iz Los Anđelesa

Objavljeno: 08:44h

Dalas nije uspeo da napravi iznenađenje i pobedi jednog od pretendenata na šampionski prsten, Kliperse, u jedinoj utakmici koja je odigrana u NBA u noći između utorka i srede.

Imali su Maveriksi šansu, ali nažalost nisu napravili preokret koji je priželjkivala publika u hali i na kraju je rezultat bio 110:107 za goste iz Los Anđelesa.

Bila je ovo prilika i da vidimo duel dvojice vrhunskih igrača, Luke Dončića i Kavaija Lenarda, i zaista je to bio spektakularan okršaj budućnosti i sadašnjosti NBA.

Od početka su imali prednost Klipersi koji su uspeli da se do poluvremena odlepe na +13, međutim, u drugoj polovini meča, mic po mic, Mavsi su smanjivali zaostatak, da bi onda ulaskom baš Bobana Marjanovića stigli i do izjednačenja 90:90.

Odličnu rolu, i uopšteno meč, je odigrao srpski reprezentativac protiv bivšeg kluba, pošto je ušao na 87:82 za goste i sa četiri poena i 4 skoka doneo egal.

Ušlo se potom u neizvesnu završnicu u kojoj su se bolje snašli Klipersi, a Luka Dončić nije iskoristio priliku da sa slobodnih bacanja smanji zaostatak pri 108:105 na 7 sekundi do kraja. Promašio je oba bacanja Slovenac.

On je utakmicu završio na granici novog tripl-dabla pošto je imao 36 poena, 10 skokova i 9 asistencija na svom kontu. Marjanović je bio odličan sa 12 poena i 7 skokova za 16 minuta na terenu, dok je Hardavej Džunior postigao jedan poen više.

U pobedničkoj ekipi 36 poena i 11 skokova Kavaija Lenarda, Šamet je postigao 18, a Lu Vilijams 16 poena.

Senku na sjajan meč je bacila i teška povreda Dvajta Pauela koji je završio sezonu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.