MIROTIĆEVA HUMANOST NEMA GRANICE: Nikola zbrinuo još jednu porodicu! Kakav čovek!
Nikola Mirotić, Foto: Starsport©

kakav je to car

MIROTIĆEVA HUMANOST NEMA GRANICE: Nikola zbrinuo još jednu porodicu! Kakav čovek!

"Porodica Kojović jedna je od preko dve stotine porodica koje smo pomogli u toku 2019. godine"

Objavljeno:

Za kraj godine, radosne vesti stigle su nam iz Sjenice, tačnije sela Trešnjevica gde se sedmočlana porodica Kojović, zahvaljujući donaciji poznatog košarkaša Nikole Mirotića i njegove supruge Nine Mirotić, uselila u svoju novu kuću! U slavljeničkoj i domaćinskoj atmosferi, kakva se retko viđa, bili smo u prilici da prisustvujemo useljenju porodice i podelimo sa njima veliku radost.

Podsetimo, roditelji Negosav i Suzana i njihovo petoro dece: Nemanja (11), Viktorija (9), Teodora (7), Viktor (6) i najmlađi Vladimir (4) živeli su u kući, koju su dobili na korišćenje od šumarskog preduzeća, u kojem je Negosav zaposlen i radi kao šumar. Veliki problem na toj kući predstavljale su loše instalacije, zbog čega je, jednom prilikom, Negosavovog brata udarila struja u kupatilu. Na sreću, sve se završilo bez težih posledica.Najmlađi Kojovići ispred stare kućeNa pragu nove kuće, kako dolikuje po starom srpskom običaju, najmlađi Kojovići obučeni u narodnu nošnju, dočekali su nas hlebom i solju. Sa širokim osmehom na licu, upoznali su nas sa prijateljima i rođacima koji su se okupili da zajedno sa porodicom obeleže ovaj važan dan za čitavo selo i Opštinu Sjenica. Opština Sjenica jedna je od najsiromašnijih i najnerazvijenijih u Srbiji, pa je opstanak višedetnih porodica u ovim krajevima jedan od prioriteta.

Kao što znate, mi smo kupili plac, sproveli struju i vodu, ali nismo imali uslova da podignemo kuću. Kada smo saznali da ćete nam pomoći bili smo presrećni što ćemo konačno dobiti ono o čemu smo mogli samo da maštamo – normalne uslove za rast i razvoj naše dece – rekao nam je ponosni domaćin Negosav. Teodora Kojović ispred stare kućePored izgradnje nove kuće porodici je obezbeđen sto, šest stolica, dva kreveta na sprat, četiri dušeka, kuhinja, kauč, krevet i tri ormara. Ukupna vrednost pomoći iznosi 3.626.202 dinara - stoji na sajtu H.O Srbi za Srbe.

Seka i ja imaćemo svoju sobu, bate svoju, mama i tata svoju. Imaćemo i kupatilo i mesto gde da se igramo, i neće nam biti hladno, i neće nam prokišnjavati krov – rekla nam je mala Viktorija.

Proslava useljenja nastavljenja je u osnovnoj školi gde su drugari malih Kojovića organizovali priredbu. Dirljive scene, pune ponosa i ljubavi samo su nam pokazale koliko se narod na tim prostorima drži zajedno i koliko je sloga važan preduslov za opstanak.

Ovo je jedna od najemotivnijih akcija koje smo imali. Neverovatan je osećaj da prisustvujemo ovakvoj proslavi. Ovde su se okupili i Srbi i muslimani, a po njihovim rečima zajedništvo i poštovanje različitosti nije prekidano ni tokom ratova devedesetih, tako da nam je drago što smo jedan ovakav projekat sproveli u Opštini Sjenica – rekao je Nemanja Meljanac član UO H.O. Srbi za Srbe.

Članovi porodice Kojović, u znak zahvalnosti, uručili su nam ikonu njihove krsne slave Cveti, dok je druga istovetna ikona uručena Nikoli i Nini Mirotić. Takođe, najmlađi Kojovići poklonili su nam crteže zahvalnosti.

Konačno imamo svoju kuću, naša deca rašće od danas onako kako to deca zaslužuju, kako sva deca treba da rastu. Hvala svim dobrim ljudima, hvala vama, hvala Nikoli i Nini, mi ćemo gledati da se odužimo tako što ćemo od ove dece stvoriti dobre i poštene ljude – rekla nam je majka Suzana.

Porodica Kojović jedna je od preko dve stotine porodica koje smo pomogli u toku 2019. godine. Nadamo se da ćemo u godini koja sledi pomoći još veći broj porodica, pa pozivamo naše donatore da nastave da nas prate i pomažu u skladu sa svojim mogućnostima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/H.O Srbi za Srbe)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.