VELIKA TRAGEDIJA: Umro poznati srpski košarkaški trener!
Foto: Profimedia

SMRT

VELIKA TRAGEDIJA: Umro poznati srpski košarkaški trener!

U karijeri je ostvario značajne uspehe, ali uvek je sebe video kao trenera koji pravi igrače, trener stvaralac više nego trener brzog rezultata

Objavljeno: 19:07h

Milovan Stepandić, čuveni košarkaški trener, preminuo je u 66. godini posle duge i teške bolesti.

Milovan Stepandić rođen je 18. decembra 1954. U Šapcu.

Trenersku karijeru je započeo u mlađim kategorijama "Mačve" 1977. godine. Radio je u mnogim klubovima, pre svega u Šapcu (OKK Šabac, Zorka, Iva), a zatim u Osijeku (Slavonija), Podgorici (Budućnost), Čačku (Borac), Novom Sadu (Vojvodina), Vršcu (Svislajon), Beogradu (Lavovi 063, FMP, OKK Beograd) i Valjevu (Metalac).

Poslednji angažman mu je bio baš u OKK Beogradu od 2013. pa do 2015. godine kada je okončao svoju trenersku karijeru.

U karijeri je ostvario značajne uspehe, ali uvek je sebe video kao trenera koji pravi igrače, trener stvaralac više nego trener brzog rezultata.

foto: Starsport©

- Kada sam vodio FMP, ja sam Lazića i Milutinovića selektirao u prvi tim. Teodosića sam imao u ekipi, znao sam koliko može, hteo sam da ga motivišem i bio mi je drugi plej u prvom delu sezone, a kada sam video da je sazreo pružio sam mu priliku i znamo gde je sada. Ercega i Savanovića sam ja oživeo, kada je delovalo da su „izgubljeni“, verovao sam da imaju vrhunske domete. Mislim da Mišel Lazarević nije ostvario svoj pun potencijal, odlazak u Partizan mu je štetio, a imao je neslućene mogućnosti. Radio sam sa velikim talentima kao što su Srđan Đurić, igrač koji je osvajao titule, Negovanovićem, jednim od najboljih "industrijskih" bekova u Srbiji. Grušanović je najbolji igrač kojeg sam trenirao. Zamerali su mi kada sam bio protiv njegovog odlaska iz Šapca. Otišao je u IMT i dobio nadimak "Batistuta", zato što je davao dva koša po utakmici. Nije se snašao, trener nije znao kako da iskoristi njegov kvalitet i znanje - govorio je svojevremeno Stepanović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.