DA LI JE OVO MOGUĆE? Košarkaška reprezentacija je upravo dobila NEVIĐENO POJAČANJE IZ NBA LIGE!
Majk Meloun, trener Denvera, biće na klupi Srbije, Foto: AP

OPAAA

DA LI JE OVO MOGUĆE? Košarkaška reprezentacija je upravo dobila NEVIĐENO POJAČANJE IZ NBA LIGE!

Meloun je trener Denvera od 2015. godine i pretpostavlja se da će njegova glavna uloga biti u tome da se potencijal Nikole Jokića u reprezentaciji iskoristi do maksimuma

Objavljeno:

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun priključiće se reprezentaciji Srbije na predstojećem kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu, potvrdio je KSS.

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Srbije, Meloun će odmah po završetku plej-ofa biti priključen stručnom štabu naše reprezentacije.

Meloun je trener Denvera od 2015. godine i pretpostavlja se da će njegova glavna uloga biti u tome da se potencijal Nikole Jokića u reprezentaciji iskoristi do maksimuma, prenosi B 92.

Trener Denvera karijeru je krenuo davne 1993. godine na Koledžu. Dugo je bio pomoćnik u NCAA, a potom i u NBA ligi u kojoj je od 2001. godine.

Bio je pomoćnik u Njujork Niksima, Klivlend Kavalirsima, Nju Orleans Pelikansima i Golden Stejt Voriorsima, dok je prvi samostalni trenerski posao dobio u Sakramentu u sezoni 2013/2014.

Ipak, u Kaliforniji se zadržao svega godinu dana i od 2015. je na čelu Denvera koji je za kratak period uspeo da učini plej-of ekipom.

Pored Meloun, pomoćni treneri Igoru Kokoškovu biće trener FMP-a Vladimir Jovanović i šef struke Mega Bemaksa Dejan Milojević.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Beogradu na programu je od 23. do 28. juna, a Srbija igra u grupi sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom. U drugoj grupi sastaju se Portoriko, Italija i Senegal.

Samo pobednik turnira obezbediće učešće na Olimpijskim igrama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.