NAJBOLJA UTAKMICA U ABA LIGI OVE SEZONE! Jaramaz u poslednjoj sekundi trojkom od tablu srušio Cedevita Olimpiju!
KK Partizan - slavlje posle Jaramazove trojke, Foto: Starsport©

ABA liga, 15. kolo

NAJBOLJA UTAKMICA U ABA LIGI OVE SEZONE! Jaramaz u poslednjoj sekundi trojkom od tablu srušio Cedevita Olimpiju!

Sva dešavanja sa ovog meča po četvrtinama mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 21:33h

Kakvo ludilo u Areni! Partizan je sa 96:95 slavio nad Cedevita Olimpijom u okviru 15. kola ABA lige trojkom Ognjena Jaramaza u poslednjoj sekundi od tablu.

Crno-beli su zahvaljujući ovom rezultatu i pobedi Krke nad Budućnosti usamljeni na prvom mestu!

Tokom celog meča imali smo prilike da gledamo odličnu košarku. Partizan je sjajno rasporedio poene, čak osam momaka postiglo je sedam ili više poena. Sa druge strane, šuterski rafal Cedevita Olimpije bio je fascinantan.ekipa iz Ljubljane pogodila je čak 14 trojki.

Iako su crno-beli u poslednju deonicu ušli sa +12, Cedevita se serijom od 8:0 vratila i onda

17 sekundi pre samog kraja meča, Rajan Boutrajt je solo prodorom doneo prvo vođstvo Cedevita Olimpiji u drugom poluvremenu. Bilo je 93:95. Trinkijeri je uzeo tajm-aut, posle kog su gosti iskoristili neke faulove koji su im ostali, a onda, u poslednjoj akciji, Jaramaz je u stilu Dušana Kecmana protiv Cibone pogodio od tablu, za erupciju oduševljenja u ''Štark Areni''!

On je i bio najefikasniji sa 16 poena, a pored njega su Zagorac sa 14 i Tomas sa 12 bili ponajbolji, ali su doprineli i Gordić, Pejdž, Janković i Mozli sjajnim rolama. Kod gostiju je Blažič dao 22, Hopkins 13.

Partizan – Cedevita Olimpija 96:95

Dvorana: beogradska Arena; Sudije: Belošević, Nikolić, Hadžić.

Partizan: Volden 10, Zagorac 14, Pejdž 11, Gordić 9, Jaramaz 16, Veličković, Birčević 3, Reding 4, Janković 10, Tomas 12, Trifunović, Mozli 7

Cedevita Olimpija: Krušlin 11, Boutrajt 10, Hopkins 13, Murić 11, Mulalić, Miler Mekintajer 11, Blažič 22, Stipanović 7, Zagorac, Simonović 3, Cirbes 7

Evo i pogleda na tabelu ABA lige u ovom momentu:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa ovog meča po četvrtinama mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

ČETVRTA ČETVRTINA! KAKVO LUDILO NA KRAJU! Partizan je slavio sa 96:95!

Vratila se Cedevita Olimpija na -4, ali je tada Zagorac postigao 14. poen, koji je bio veoma bitan za njegov tim, postavši tako najefikasniji igrač svog tima, u kom je čak sedam košarkaša postiglo osam ili više poena. Međutim, slobodnim bacanjima Hopkinsa slovenačka ekipa vratila se na -2, a otada je počela nova klackalica i prava drama.

Na 3 minuta do kraja Partizan je imao +6, ali tada je Cedevita Olimpija odgovorila sa dve trojke i poravnala rezultat na 91:91.

Na 2 minuta do kraja, zakucao je Vil Mozli i razgalio celu Arenu, ali je Boutrajt u narednom napadu izborio dva slobodna bacanja, opet preuzevši odgovornost u timu iz Ljubljane kada je najpotrebnije.

Posle toga, Cedevita je došla do +2, imala je 95:93, imala je i mali broj timskih faulova, pa je mogla da igra čvrstu odbranu, ali sve to je palo u vodu desetinku pred kraj, kada je Ognjen Jaramaz praktično u stilu Dušana Kecmana pogodio trojku od tablu.

TREĆA ČETVRTINA! 81:69 za crno-bele.

Nastavlja se rezultatska klackalica, a Cedevita Olimpija i dalje sjajno šutira trojke. Već je za prva tri minuta dala dve, ali crno-beli odgovaraju dobrom tranzicijom.

Na pola treće deonice, crno-beli su došli do najveće prednosti na meču od +10. Trojkom Pejdža poveli su i sa 11 poena razlike. Do kraja deonice, izabranici Andree Trinkijerija su samo povećali prednost na 12 poena.

KRAJ POLUVREMENA! 55:47 za Partizan!

Cedevita je povela sa +5 početkom druge četvrtine, ponajviše zahvaljujući šutu za tri (5/9), dok su crno-beli dali samo jednu. Na sedam minuta do kraja poluvremena, gost je vodio sa 34:27, ali je poenima Radeta Zagorca, koji je već ubacio 10 poena Partizan preokrenuo na 38:37.

Do kraja poluvremena gledali smo rezultatsku klackalicu i fantastičnu košarku. Šuterska klinika u prvom delu meča!

PRVA ČETVRTINA! 25:23 za crno-bele!

Rade Zagorac je odlično otvorio ovaj meč i doneo crno-belima prednost od 10:4 uz pomoć Korija Voldena i Ognjena Jaramaza. Na pola deonice, crno-beli su imali prednost od 13:5, ali je ubrzo Cedevita Olimpija uspela da se vrati na egal, pa i da povede sjajnim zakucavanjem Kodija Milera Mekintajera, a onda i devetim poenom Jake Blažiča, koji je doneo +4 svom timu primoravši Trinkijerija da zove tajm-aut.

Međutim, crno-beli nisu želeli da se predaju, pa su u prednosti završili deonicu.

18.57 - Sve je spremno za početak meča.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.