KAD DOĐE VELIKI TRENER S VELIKIM IGRAČIMA, ONDA OBUČEŠ NAJBOLJE ODELO! Trinkijeri posle pobede pominjao i Pepeljugu
Andrea Trinkijeri, Foto: Starsport©

U SVOM STILU

KAD DOĐE VELIKI TRENER S VELIKIM IGRAČIMA, ONDA OBUČEŠ NAJBOLJE ODELO! Trinkijeri posle pobede pominjao i Pepeljugu

Trinkijeri je istakao da ga nije iznenadilo izdanje njegove ekipe na večerašnjem meču

Objavljeno: 11:28h

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da su u večerašnjoj pobedi protiv Virtusa njegovi igrači, stručni štab i navijači "svirali istu muziku".

- Kada veliki rival dodje u grad, veliki trener, veliki igrači, morate da izvučete najbolje odelo koje imate. A to je bila naša igra. Probali smo da igramo sa visokim nivoom energije, jakom odbranom, skokovima i igranjem kao tim. I to je razlog što smo pobedili. Ovo je bila sjajna noć, ali je završena. Možda još do ponoći, kao Pepeljuga, pa onda idemo dalje - rekao je Trinkijeri novinarima posle utakmice.

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu Virtus iz Bolonje sa 99:81 u prvom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Trinkijeri je istakao da ga nije iznenadilo izdanje njegove ekipe na večerašnjem meču.

1 / 6 Foto: Starsport©

- Nije me iznenadilo jer sam gledao kako se ekipa pripremala za ovu utakmicu. Večeras je veče mojih igrača, mog stručnog štaba koji je napravio fantastičlan posao i grobara. Ove tri stvari su skuvale ovu fantastičnu utakmicu. Ali kao što sam rekao, gotova je. Možemo uživati još 75 minuta i moramo ići dalje. Ponosan sam na igrače, na stručni štab i konačno je Arena bila nešto... Baš nas je guralo. Svi smo svirali istu muziku - rekao je on.

Upitan da li njegova ekipa može da pruža i na dalje ovakve partije, Trinkijeri je kazao da će biti drugačijih utakmica.

- Ide jako teška u subotu (protiv Cedetevita Olimpije). Imam jednu molbu za navijače. Moramo da upalimo motor, jako će se teško upaliti posle ove utakmice. Trebaće nam da nas guraju, biće jako teško - rekao je trener Partizana.

Trinkijeri je istakao da je Virtus i posle ovog meča favorit za osvajanje Evrokupa.

- I dalje je prvi favorit, ništa se nije promenilo. Ovo je jedan utakmica u specifičnoj situaciji gde smo mi odigrali najbolju utakmicu do sada, sa najboljim navijačima na svetu. Oni imaju veliki kvalitet. Meni je važno da smo odbranili teren i idemo dalje - rekao je Trinkijeri.

foto: Starsport©

Aleksandar Đorđević je na konferenciji za novinare rekao da je i Partizan jedan od favorita: "Svako radi svoj posao".

- Mi nemamo ogromne ambicije, imamo ambicije. Kad imaš previše ambicija izgubiš ravnotežu. Naše ambicije je da se borimo svaku utakmicu kao do sada i da probamo da dobijemo svaku. Prošle godine smo se uvalili u Top 16, pa smo ispali za jednu loptu. Falilo nam je karaktera da neke utakmice dobijemo i kad loše igramo. Ove godine smo bolji, ali ovo je samo jedna utakmica sa teškim rivalom koju smo dobili. Bilo bi puno teže da smo izgubili ali sad imamo Cedevitu, pa ćemo onda misliti na Trento - rekao je Trinkijeri.

- Ja ne gledam tako daleko, ja imam ambicije ogromne svaki dan, da ovaj tim bude ozbiljan, da bolje igraju, da igraju atraktivno, to su ogromne ambicije - rekao je trener Partizana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.