SRBI NE VOLE KOŠARKU, KOLIKO VOLE DA POBEĐUJU I TU JE NAŠA GREŠKA: Jokić ponovo pričao o igranju za reprezentaciju!
Nikola Jokić se trenutno ne zamara time da li će igrati za, Foto: Dado Đilas

Opet po starom

SRBI NE VOLE KOŠARKU, KOLIKO VOLE DA POBEĐUJU I TU JE NAŠA GREŠKA: Jokić ponovo pričao o igranju za reprezentaciju!

Srpski centar je još jednom rekao da još ne želi da razmišlja o igranju u reprezentaciju

Objavljeno:

Nikola Jokić je još jednom ponovio da trenutno uopšte ne razmišlja o Olimpijskim igrama i igranju za reprezentaciju Srbije.

U intervjuu koji je dao za "Glas Amerike" igrač Denvera se osvrnuo najpre na dolazak Igora Kokoškova za selektora.

- Drago mi je zbog Igora (Kokoškova), on je sigurno neko ko može da uvede nešto novo u reprezentaciju, neki novi sistem, nove ljude. Videćemo. Lično nikad ne govorim da li ću igrati ili ne, pa neću ni sada. Fokusiram se na sezonu, na svoje igre, daleko su stvarno i Olimpijske igre i kvalifikacije i sve to, stvarno ne razmišljam o tome - rekao je Jokić.

Nikola Jokić je fokusiran samo na Denver trenutno
Nikola Jokić je fokusiran samo na Denver trenutnofoto: Dado Đilas

On se potom osvrnuo i na neuspeh sa nacionalnim timom na Svetskom prvenstvu u Kini i izjavio nešto prilično neobično.

- Uvek kažem da je Srbija zemlja koja ne voli toliko košarku, koliko voli da pobeđujemo i u tome je najveća greška među nama. Ali, to je na neki način i dobra stvar, jer želiš da pobediš. Peto mesto je sigurno bio neki naš maksimum kada se uzme u obzir ono što smo mi tamo pokazali. Da li je trebalo da pobedimo Argentince? Oni su bili u finalu, igrali su stvarno fenomenalno, nisu iznenadili smo nas, već i mnogo veće ekipe od nas. Pogledajte sastave koji su bili tamo, jedan MVP (NBA lige) - Janis... Bukvalno grupu nisu prošli - kazao je Jokić.

Nikola Jokić je progovorio i o neuspehu na Svetskom prvenstvu
Nikola Jokić je progovorio i o neuspehu na Svetskom prvenstvufoto: AP/David Zalubowski

Govoreći o neočekivanom petom mestu, iako su mnogi očekivali minimum medalju, centar Nagetsa je istakao da je prekretnica bio meč protiv Španije.

- Svetsko prvenstvo je drugačiji sistem, jedna utakmica odlučuje o prolazu. Uvek se kaže da su prva utakmica i četvrtfinale najvažniji. Mi smo izgubili to protiv Argentinaca. Mislim, izgubili smo i protiv Španaca, tako da možda je to bila neka prekretnica. Španci su nas možda iznenadili odbranom pola zona - pola čovek, gde su Bogdana na neki način zaustavili, u stvari nisu nama dali da igramo kako mi igramo.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: Dado Đilas

Jokić se potom osvrnuo na svoj nešto slabiji početak NBA sezone zbog čega je bio i na meti kritika.

- Možda sam počeo, da kažem, malo usporeno ili ne znam kako... Lošije. Ali, mislim da sam tako svaku godinu počeo. Nekako, treba ta (početna) faza da prođe, ne znam da li je adaptacija, da li da se uigraš ili šta, ali mislim da eto u poslednjih 10-15 utakmica igram sasvim solidno. Pobeđujemo... Mislim da smo u decembru imali skor 11:2 ili 13:2 tako nešto, da smo bili stvarno dobri. Ako nastavim ovako ja ću biti zadovoljan - rekao je Jokić i potom dodao šta očekuje od ove NBA sezone.

- Da dođemo tamo gde smo bili. Ako možemo da napravimo korak napred, to će značiti veliku stvar za tim, za klub, za svakog od nas individualno. Ako napravimo veći iskorak, biće super. Svi kažu da imamo velike šanse, ali videćemo. Ja ne slušam mnogo šta pričaju, fokisiram se na sebe i svoj tim.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.