PARTIZAN SAMLEO VIRTUS U BEOGRADU: Crno-belu moćno počeli Top 16 fazu uz spektakl na tribinama i počasti za Saleta!
Košarkaši Partizana su pobedili Virtus na startu Top 16 faze Evrokupa, Foto: Starsport©

Top 16 Evrokupa, 1. kolo

PARTIZAN SAMLEO VIRTUS U BEOGRADU: Crno-belu moćno počeli Top 16 fazu uz spektakl na tribinama i počasti za Saleta!

Sva dešavanja na meču između Partizana i Virtusa ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 23:16h

Furiozno, moćno, snažno i upečatljivo! Tako je Partizan uleteo u Top 16 fazu Evrokupa i otvorio je ubedljivim trijumfom nad Virtusom iz Bolonje 99:81 pred svojim navijačima.

U spektakularnoj atmosferi koju su napravili Grobari u 1. kolu Top 16 faze, crno-beli su razneli u paramparčad ekipu koja važi za prvog favorita za osvajanje Evrokupa.

Bila je to utakmica koja je donela i veliki upliv emocija pre svega zbog Saše Đorđevića koji sedi na klupi Virtusa, a kao igrač je postao legenda Partizana i doneo crno-belima titulu evropskog prvaka.

I sjajno su dočekali domaći svoju ikonu, pravim spektakularnim dočekom ukrašenim navijačkim transparentima, filmom o njemu, poklonima, ali su ga potom ispratili nazad u Italiju sa očitanom lekcijom i 99 primljenih poena.

Neverovatno prvo poluvreme su odigrali igrači u crnim dresovima, odlično pripremljeni od strane trenera Trinkijerija. Delovalo je na momente da igraju čak i u NBA ritmu.

Odlično su šuterski bili raspoloženi Volden i Pejžd koji su sipali trojke, Veličković je bio sjajan pod koševima, a kada se priključio njima i Gordić sredinom druge deonice pala je i odluka o konačnom pobedniku već tada.

Neverovatno deluje da su crno-beli ubacili 62 poena jednoj od najboljih odbrana u Evrokupu za samo 20 minuta i zato je i bio ljut Saša Đorđević čiji je tim već tada zaostajao celih 20 poena na polovini utakmice.

Pokušali su da se vrate u nekoliko navrata u drugom poluvremenu gosti, pravili su serije na početku treće i četvrte četvrtine, ali obično je na takve serije sledio odgovor u vidu trojki Voldena, Pejdža, Gordića i prednost je konstantno održavana.

Uspeli su poprilično dobro crno-beli i da neutrališu Miloša Teodosića i Kajla Vimsa, dok su na drugoj strani za energičnu i požrtvovanu igru bili nagrađivani poenima i koševima.

Pogodili su crno-beli 14 trojki iz 32 pokušaja, imali 38 skokova od čega čak 12 u napadu što govori o borbenosti, a da su još malo bili precizniji sa slobodnih bacanja pobeda bi bila i ubedljivija.

Volden je bio prvi strelac ekipe sa 23 poena, a jedan manje je postigao Gordić, dok je Pejdž postigao 19. Veličković je ostao na 10 poena iz prvog poluvremena.

Kod Virtusa je najefikasniji bio Gejns sa 21 poenom, Teodosić i Gembl su ubacili po 14, s time da je srpski as imao samo 3 asistencije. Stefan Marković je postigao samo 1 poen uz 6 asistencija.

1 / 2 Foto: Printscreen/eurocupbasketball.com

U drugoj utakmici grupe Darušafaka je pobedila Trento 73:69.

U narednom kolu Partizan gostuje Trentu 15. januara od 19 časova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja na meču između Partizana i Virtusa ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice! Miloš Teodosić polaganjem u poslednjoj sekundi spašava Virtus da ne izgubi još ubedljivije. Trijumf Partizana 99:81.

35. minut - Zakucavanjem Korija Voldena Partizan odlazi na 25 razlike, 95:70.

32. minut - Opet je serijom poena Virtus otvorio i poslednju četvrtinu, ali onda tu seriju novom trojkom seče Markus Pejdž i donosi 87:70.

1 / 26 Foto: Starsport©

III ČETVRTINA

30. minut - Duga dvojka Nemanje Gordića u poslednjoj sekundi treće četvrtine za njegovih 20 poena do sada na utakmici. Partizan pred poslednju deonicu vodi 84:63.

29. minut - Ponovo serija tehničkih i nesportskih grešaka na obe strane uz brojne faulove zbog čega je pao tempo igre i odužila se ova treća četvrtina. Usled silnih slobodnih bacanja u kojima se nisu proslavili ni jedni ni drugi, Partizan ima prednost 78:57.

27. minut - Sada usporeniji period meča usled brojnih faulova i tehničkih grešaka koje su dosuđene na obe strane. Partizan vodi 74:55.

25. minut - Trojka Korija Voldena, četvrta na utakmici, pa onda još jedan pogodak iza linije 6,75 metara Radeta Zagorca i crno-beli se vraćaju na 70:53.

23. minut - Bolje otvara drugo poluvreme Virtus sa serijom 9:0 posle trojke Teodosića i smanjuje vođstvo Partizana na 62:51. Trinkijeri je morao da zove tajmaut.

1 / 36 Foto: Starsport©

II ČETVRTINA

20. minut - Partizan na poluvremenu vodi 62:42 zahvaljujući skoku u napadu Radeta Zagorca. Ne pamti se kada je neka ekipa u evropskom takmičenju ubacila preko 60 poena za 20 minuta utakimice.

Crno-beli su zaista odigrali kao u transu prvih 20 minuta, prednjačili su Gordić sa 12 i Volden i Pejdž sa po 11 poena, dok je Veličković postigao 10. Kod Virtusa u prvom poluvremenu jedini dvocifreni Gejns sa 14 poena.

19. minut - Novi pogodak Korija Voldena što donosi vođstvo od 58:38 za Partizan.

16. minut - Fauliran je na šutu za tri poena bio Nemanja Gordić pa je pogodio sva tri slobodna bacanja za velikih 20 razlike u korist Partizana, 50:30.

15. minut - Arena je eksplodirala posle alej-up kombinacije Gordića i Vila Mozlija koji je otkinuo obruč i bacio navijače u trans.

A to je inspirisalo i ostale igrače pa su Veličković i Gordić pogodili nove trojke za velikih 47:30.

14. minut - Crno-beli igraju veoma dobro, a nošeni su i sjajnom energijom sa tribina. Markus Pejdž deluje najraspoloženije pošto pored pogođenih trojki učestvuje u svim segmentima igre. Crno-beli vode 39:25.

12. minut - Neverovatan ritam utakmice, a njega održavaju igrači Partizana u atmosferi koja podseća na one sa evroligaških utakmica svojevremeno. Pogodio je novu trojku Markus Pejdž za uvećanje vođstva na 31:23.

1 / 25 Foto: Emilija Jovanović

I ČETVRTINA

10. minut - Krenuli su Vil Mozli i Redži Reding da izblokiraju Frenka Gejnsa, sudije su dosudile dva slobodna bacanja, a publika ih je "častila" zvižducima, 26:23.

9. minut - Nastavlja se sjajno šutersko veče igrača Partizana. Posle tri trojke Voldena sada je pogodio i Markus Pejdž, Partizan vodi 23:17.

7. minut - Za nekih sedam minuta košarke videli smo već preko 30 poena, pravi NBA ritam. Jaramaz je umalo brutalno zakucao, ali je promašio pa Kori Volden pogađa i treću trojku za 20:14.

4. minut - Razgoropadio se Kori Volden, dve trojke zaredom za vođstvo Partizana 12:9. Strašan tempo utakmice na početku.

2. minut - Sjajno otvaranje meča Novice Veličkovića, odmah je postigao 4 poena i upisao 2 skoka. Partizan vodi 4:0.

20.00 - Sjajne scene pred početak utakmkice, a Grobari su napravili specijalnu koreografiju i transparent posvećen za Sašu Đorđevića.

1 / 25 Foto: Starsport©

19.50 - Navijači Partizana su još ranije spremili dobrodošlicu za Sašu Đorđevića.

1 / 2 Foto: Espreso

19.35 - Izlazak igrača Virtusa na teren uz zaglušujuću buku Grobara.

19.30 - U halu su stigli fudbaleri Partizana Saša Zdjelar i Zlatan Šehović.

19.00 - Evo kako izgleda atmosfera sat vremena pred početak utakmice, dok se igrači dva tima zagrevaju.

1 / 3 Foto: Espreso

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.