HRANU OBOŽAVAM, POSEBNO ĆEVAPČIĆE, ALI ČOVEČE, JEDNU STVAR BAŠ MRZIM: Volden otkrio šta mu najviše smeta u Beogradu
Kori Volden - Espreso intervju, Foto: Emilija Jovanović

ESPRESO BOŽIĆNI INTERVJU

HRANU OBOŽAVAM, POSEBNO ĆEVAPČIĆE, ALI ČOVEČE, JEDNU STVAR BAŠ MRZIM: Volden otkrio šta mu najviše smeta u Beogradu

Nije lako prilagoditi se na gradsku gungulu i vrevu posle mirnog života u belgijskoj varošici, ali Koriju je to izgleda uspelo

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Otkako je došao u Partizan, Kori Volden je igrao ubedljivo najmanje od svih američkih košarkaša, ali ne zbog toga što loše trenira ili nema kvalitet, već zato što su ga ophrvale povrede.

O glavnom gradu Srbije, životu u njemu, igranju pod trenerskom palicom Andree Trinkijerija, ali i hrani, kao i onome što mu se ne dopada u našoj zemlji, košarkaš spoljne linije crno-belih pričao je u božićnom Espreso intervjuu.

Završio si prvu polusezonu u Partizanu, kakvi su ti utisci posle nje?

- Organizacija je sjajna, bili su sjajni prema meni. Lično, imao sam neke povrede, ali su mi svi pomogli da ozdravim, da se oporavim, da dovedem telo u pravo stanje. Što se tiče košarke, lično znam da mogu mnogo bolje, ali kao tim mislim da nam ide veoma dobro. Prošli smo u Top 16 u Evrokupu. Na pravom smo putu, naravno, može to i bolje. Imamo velike ciljeve povodom kojih sam veoma uzbuđen - istakao je Volden za Espreso.co.rs.

Kori Volden na treningu Partizana
Kori Volden na treningu Partizana foto: Starsport©

Klub ti se sviđa, a kako ti se čini Beograd, tu si već oko 5 meseci?

- Sjajno iskustvo. Uspeo sam da probam mnogo nove hrane, pronašao sam dosta stvari koje mi se sviđaju. Hrana mi je glavni utisak. Zaboravio sam ime omiljenog jela, ali mislim da su u pitanju ćevapi, ćevapčići.

Da li si probao sarmu?

- Nisam, ali ćevapi su mi ubedljivo omiljeni. Ceo Beograd mi se veoma sviđa.

A, kako ti se sviđa saobraćaj u Beogradu?

- Prokleto ga mrzim. Odvratan je! Svaki dan između 15.00 i 17.00, kada pokušavam da stignem kući, treba mi između 30 i 40 minuta (od Arene do Savskog venca gde živi prim.aut.) za par kilometara. To je jedina stvar koja mi se ne sviđa u Beogradu!

Sa koledža je Volden otišao u Boston Seltikse, odigrao nekoliko utakmica tamo, odakle je prebačen u G ligu. Posle toga, prešao je u Belgiju, pa proveo godinu dana u Izraelu, odakle je došao u Beograd. Tražili smo mu da uporedi Srbiju sa Belgijom.

- Drugačije su. U Belgiji je sve mirno, sporije nego ovde. U Beogradu ima dosta turista, ogroman je grad. U Belgiji sam živeo u malom gradu, bilo je veoma mirno i sporo, ali sasvim ok.

Koji su ti omiljeni saigrači?

- Nemam nijednog. Sa svima se slažem zaista dobro, imamo veoma dobru grupu. Niko nije izopšten, ne delimo se na Amerikance i Srbe, svi se družimo međusobno. Na putovanjima cimer sam sa Markusom Pejdžom, tako da sa njim puno pričam, a živim blizu Rašona, pa se i sa njim družim ponekad. Ali, ponavljam, svi su moja braća.

Kako je raditi sa Andreom Trinkijerijem?

- Veliki je izazov, ali mi se sviđa. Uvek pokušava da izvuče najbolje iz mene, pa iako nekada pomislim da uđem u polemiku oko nečega, brzo shvatim da to ne treba da uradim. Svaki dan je izazov, on jednostavno nikada ne popušta, jer zna koliko može svaki njegov košarkaš, pa pokušava da izvuče maksimum iz svakoga - kaže Volden.

Šta očekuješ od drugog dela sezone?

- U Evrokupu imamo jednu od najtežih grupa, biće to veliki izazov, ali za koji smo spremni. U ABA ligi, takođe će biti izazovno, ali biće lakše jer imamo mnogo više mečeva kod kuće - zaključio je crno-beli spoljni košarkaš.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.