REKORD KARIJERE JOKIĆA: Srbin NA BOŽIĆ pokazao da je NAJBOLJI CENTAR NA SVETU! (VIDEO)
Nikola Jokić dominira, Foto: AP/John Amis

MAJSTOR

REKORD KARIJERE JOKIĆA: Srbin NA BOŽIĆ pokazao da je NAJBOLJI CENTAR NA SVETU! (VIDEO)

Jokić se pridružio odabranom društvu u NBA

Objavljeno: 07:43h

Rekord karijere Nikole Jokića, i to baš na Božić! Srbin je protiv Atlante, u pobedi Denvera od 123:115, ubacio čak 47 poena!

Nikola je za 37 minuta šutirao 16-25 iz igre (4-8 trojke) i 11-16 sa linije slobodnih bacanja, a kompletan utisak je jači kad se zna da je imao i 8 skokova, 5 asistencija, 2 ukradene lopte, 1 blokadu i NIJEDNU izgubljenu loptu!

- Nisam znao koliko sam poena postigao. Samo mi se svidelo kako se odvijala utakmica. Pogodio sam par šuteva, išao sam na liniju bacanja mnogo, i dobra je bila utakmica za mene - rekao je u svom stilu Jokić.

Vil Barton je dodao 28 poena za Nagetse, a u timu Atlante Tre Jang je imao 29 poena i 12 asistencija.

Jokić je treći centar u istoriji NBA lige koji je postigao više od 45 poena, bez izgubljene lopte. Prvi je bio Mozes Meloun 1987. godine, a drugi Šakil O'Nil 1994.

- Mi igramo kako on igra. Osećam da niko ne može da ga zaustavi - rekao je o Jokiću Vil Barton.

Inače, utakmica nije bila lagana za Denver. Džon Kolins je smanjio vođstvo Nagetsa na samo 91:88 na početku poslednje četvrtine, i bilo je potrebno nekoliko herojskih akcija Jokića, pa zatim šut iz okreta Mareja, i zakucavanje Majkla Portera, da se pobede Houksi.

Na ovoj utakmici je 42-godišnji Vins Karter postao prvi igrač u istoriji NBA koji je igrao u četiri decenije koje počinju različitim brojkama - 90-te, 00-te, 10-te i 20-te.

Pogledajte partiju Nikole Jokića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.