PARTIZAN SAVLADAO MORNAR U ARENI: Crno-beli u dobroj formi, neka se spreme Sale i Teo!
Košarkaši Partizana su savladali Mornar, Foto: Starsport©

aba liga, 14. kolo

PARTIZAN SAVLADAO MORNAR U ARENI: Crno-beli u dobroj formi, neka se spreme Sale i Teo!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

Objavljeno: 21:28h

Košarkaši Partizana ostvarili su i jedanaestu pobedu u ABA ligi ove sezone.

Crno-beli su u prvom meču u novoj godini savladali Mornar na svom terenu rezultatom 88:75 i tako potvrdili sjajnu formu u kojoj se nalaze.

Nakon prve deonice, nije se naslućivalo da će Partizan poprilično lako zabeležiti pobedu, pošto je bilo 17:11 za ekipu Andree Trinkijerija. U nastavku je Partizan zaigrao maestralno i odlepio se na veliku razliku od protivnika, da bi poluvreme završio rezultatom 46:29.

foto: Starsport©

Probudio se Mornar u drugom poluvremenu, pokušao da se vrati rezultatski u meč i donekle uspeo, pošto je pred poslednju četvrtinu bilo 66:53. Ipak, Partizan je odbio sve napade gostiju u finišu meča i utakmicu priveo kraju onako kako je i planirano za novu pobedu u Jadranskoj ligi.

Najefikasniji u taboru crno-belih bili su Pejdž, Zagorac, Janković, Reding, dok je u gostujućem timu najraspoloženiji bili Heris, Bjelica, Valer i Pulen.

Nakon ove pobede crno-beli imaju skor 11-3, a Mornar je upisao i sedmi poraz uz isto toliko pobeda.

Podsetimo, Partizan 8. januara u Beogradu dočekuje italijanski Virtus u derbiju prvog kola TOP 16 faze Evrokupa.

PARTIZAN - MORNAR 88:75 (17:11, 20:18, 20:24, 22:22)

Gledalaca: 5.266

Partizan: Volden 7, Zagorac 13, Pejdž 19, Gordić 2, Jaramaz 6, Birčević 2, Reding 16, Janković 14, Tomas 4, Peiners, Trifunović, Mozli 5

Mornar: Pulen 19, Haris 14, Nidam 2, Šehović 2, Pavić, Begić 2, Vujošević 2, Voler 10, Markota 2, Vranješ, Bjelica 13, Luković 9

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

III ČETVRTINA: PARTIZAN - MORNAR 66:53

Dobra deonica za košarkaše iz Bara, smanjili su prednost Partizana na -13, pa imaju čemu da se nadaju u poslednjih deset minuta, ali crno-beli i dalje drže konce u svojim rukama. Bjelica ima 13 poena, Valer ima 10 u timu Mornara, dok je u Partizanu najefikasniji Pejdž sa 16, dok je Janković sakupio 14 poena.

foto: Starsport©

II ČETVRTINA: PARTIZAN - MORNAR 46:29

Pobednik je ovde poznat već nakon prvog poluvremena. Partizan igra sjajno i ima veliku prednost protiv Mornara nakon prvog dela utakmice. Janković sa 12 i Pejdž sa 11 koševa predvode svoj tim koji se u drugoj četvrtini razgoropadio i pokazao u kakvoj se formi nalaze pred ispite koje ih očekuju na dva fronta.

1 / 7 Foto: Starsport©

I ĆETVRTINA: PARTIZAN - MORNAR 17:11

Prilično neefikasna prva deonica je ostala za nama. Crno-beli imaju prednost od 8 poena razlike, najviše zahvaljujući Pejdžu i Jaramazu koji su sa 6, odnosno 5 poena najefikasniji u crno-belom taboru. Sa druge strane, Bjelica je sa 4 najraspoloženiji u ekipi Mornara. Zanimljivo, Pejdž je pogodio koš sa pola terena pri isteku četvrtine, ali nije bio priznat, šteta.

foto: Starsport©

ATMOSFERA:

18:45 - Novica Veličković neće nastupiti na ovom susretu: Trinkijeri ga verovatno čuva za duel protiv Virtusa koji je na programu već 8. januara u Beogradu.

foto: Aleksandar Stojanović

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.