HAOS! Najniži NBA košarkaš gurnuo sudiju - odmah je dobio isključenje!
Ajzea Tomas, Foto: EPA/Erick S Lesser

NBA

HAOS! Najniži NBA košarkaš gurnuo sudiju - odmah je dobio isključenje!

Pogledajte i sami šta se dogodilo

Objavljeno: 09:58h

Portland Trejl Blejzersi su prekinuli niz od pet poraza laganom pobedom u Vašingtonu od 122:103. Vizardsi su ionako bili proređeni povredama, a posebno im je nedostajao najbolji igrač Bredli Bil, a već nakon minut i po igre ostali su bez još jednog važnog igrača.

Startni plejmejker Ajzea Tomas, sa 175 cm najniži igrač NBA lige, zaradio je bizarno isključenje na samom početku utakmice.

Razlog je odgurivanje sudije, pa iako snimak insinuira da nije bilo namere, nakon pregleda sudije su potvrdile svoju odluku i poslale Tomasa u svlačionicu.

Demijan Lilard i Karmelo Entoni pritisnuli su Tomasa uz aut-liniju, a on je u jednom trenutku izgubio ravnotežu, prislonio ruku na sudija Marata Koguta i odgurnuo se od njega. Sudija nije reagovao na sam dodir, ali na odgurivanje je poludeo i odmah pokazao beku Vizardsa put u svlačionicu.

Zvanični razlog isključenja je "neprijateljski potez prema sudiji". Pogledajte sami šta se dogodilo.

Tomas je protestovao, trener Skot Bruks je protestovao, protivnički igrači su rekli da je kontakt bio slučajan, čak i u zvaničnom sudijskom izveštaju stoji da se radilo "samo o odgurivanju", ali Tomas je svejedno morao da završi utakmicu nakon samo 88 sekundi igre.

Isti igrač je nedavno zaradio suspenziju na dve utakmice jer se u Filadelfiji popeo na tribine i ušao u raspravu s dvojicom navijala koji su ga vređali.

Iako nije bio agresivan i samo je želeo da popriča, Tomas je kažnjen sa dve utakmice neigranja, a Siksersi su dvojici navijača zabranili pristup utakmicama do kraja sezone.

Rezultati: LA Lejkers - Nju Orleans 123:113 Feniks - Njujork 120:112 Hjuston - Filadelfija - 118:108 Vašington - Portland 103:122 Orlando - Majami 105:85 Boston - Atlanta 109:106

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.