SPANULIS UŠAO U ISTORIJU EVROLIGE: Žoc zna sa Olimpijakosom, Baskonija bolja od Barse, Žalgiris srušio Makabi!
Foto: AP

evroliga, 17. kolo

SPANULIS UŠAO U ISTORIJU EVROLIGE: Žoc zna sa Olimpijakosom, Baskonija bolja od Barse, Žalgiris srušio Makabi!

Zanimljivo veče iza nas

Objavljeno:

Košarkaši Baskonije pobedili su na svom terenu Barselonu sa 76:74 (21:15, 26:16, 18:23, 11:20) u 17. kolu Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Baskonije bio je Pjeria Henri s 20 poena, dok je Barselonu predvodio Nikola Mirotić, koji je postigao 17 poena.

Baskonija je na samom startu utakmice stigla do prednosti, a u uvodnim minutima druge deonice ta prednost je postala dvocifrena.

Baskonija je u potpunosti kontrolisala meč, da bi Barselona tek u poslednjim minutima duela uspela da smanji zaostatak na jednocifren broj i uvede u neizvesnu završnicu.

Nekoliko sekundi pre kraja Barselona je stigla i do izjednačenja, posle izvodjenja slobodnih bacanja, ali je usledila nova dvojka Baskonije, koja je i rešila pitanje pobednika.

Baskonija se trenutno nalazi na 12. poziciji Evrolige, dok e Barselona na trećem.

U sledećem, 18. kolu elitnog takmičenja Baskonija će ugostiti Fenerbahče, dok će košarkaši Barselone dočekati Efes.

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su večeras na gostujućem terenu Olimpijakos s 96:87 (22:20, 30:20, 22:21, 22:26) u 17. kolu Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Fenerbahčea bio je Nando De Kolo, koji je postigao 32 poena, dok su za Olimpijakos Jorgos Printezis i Vasilis Spanulis postigli po 14 poena.

Grčki tim je dobro otvorio utakmicu i stigao do prednosti u prvoj deonici, ali je njenim krajem Fenerbahče uspeo da preokrene.

Izabranici Željka Obradovića su u potpunosti okrenuli meč u svoju korist i održavali dvocifrenu prednost. U nekoliko navrata uspeo je Olimpijakos da smanji zaostatak, ali ne i da ozbiljnije pridje svom protivniku.

Fenerbahče se trenutno nalazi na 14. mestu na tabeli, dok je Olimpijakos jedno mesto iznad.

U sledećem, 18. kolu Evrolige Fenerbahče će gostovati ekipi Baskonije, dok će Olimpijakos putovatiu Španiju, gde će igrati protiv Valensije.

Vasilis Spanulis postao je igrač s najviše postignutih poena u istoriji Evrolige - 4.153.

Grčki košarkaš je u porazu svog tima od Fenerbahčea u 17. kolu elitnog takmičenja postigao 14 poena.

On je tako na listi najboljih poentera prestigao Španca Huana Karlosa Navara.

Do prvog mesta i 4.153 poena Spanulis je stigao u poslednjoj deonici utakmice pogodivši trojku. Na trećem mestu najboljih strelaca nalazi se njegov saigrač Jorgos Printizis, koji je u večerašnjem meču takodje postigao 14 poena.

Košarkaši Žalgirisa pobedili su večeras na domaćem terenu Makabi s 73:68 (17:21, 12:13, 24:19, 20:15) u 17. kolu Evrolige.

Najefikasniji igrač u ekipi Žalgirisa bio je Lukas Lekavičius, koji je postigao 23 poena, dok je Džejk Koen dao 20 poena u timu Makabija.

Makabi je poveo na startu meča i uz dobar procenat šuta s polu distance, kao i slobodnih bacanja, uspeo da održi konstantu prednost u prva dva perioda.

U trećoj deonici košarkaši Makabija stigli su i do dvocifrene prednosti, ali je usledila serija Žalgirisa. Koševima za dva poena uspeo je litvanski tim da dodje do rezultatskog izjednačenja.

Poslednji kvartal doneo je potpuni preokret. Vrlo brzo je Žalgiris stigao do prednosti, a posle trojke ona je iznosila osam poena.

Ipak, u poslednjim minutima Makabi je ponovo uspeo da unese neizvesnost, pošto su prišli na samo dva poena zaostatka, ali su košarkaši Žalgirisa uspeli da privedu meč kraju u svoju korist. Uz jednu trojku i slobodno bacanje ponovo su stigli do tri poena prednosti, što je bilo dovoljno za trijumf.

Košarkaši Žalgirisa trenutno se nalaze na 17. mestu na tabeli elitnog takmičenja, dok je Makabi na petoj poziciji.

U sledećem, 18. kolu Evrolige, Makabi će gostovati Albi iz Berlina, dok će Žalgiris putovati u Madrid, gde će igrati protiv Reala.

Evroliga, 17. kolo

Četvrtak:

C. zvezda - Bajern 93:63 Žalgiris - Makabi 73:68 Olimpijakos - Fenerbahče 87:96 Baskonija - Barselona 76:74

Petak:

18.00 CSKA - Panatinaikos 18.30 Anadolu Efes - Himki 20.45 Lion - Real 20.45 Olimpija Milano - Zenit 21.00 Valensija - Alba

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.