Obradović najbolji evropski trener decenije, Jokić drugi najbolji igrač u proteklih 10 godina!
Željko Obradović i Nikola Jokić, Foto: Profimedia/AP

Velika priznanja

Obradović najbolji evropski trener decenije, Jokić drugi najbolji igrač u proteklih 10 godina!

Specijalizovani košarkaški portal je birao najbolje u proteklih deset godina, a u glasanju su učestvovali posetioci sajta

Objavljeno:

Željko Obradović izabran je za najbolje trenera u protekloj deceniji u Evropi, dok je Nikola Jokić drugi najbolji košarkaš u upravo završenoj dekadi.

U glasanju koje je organizovao specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops" najtrofejniji trener Evrope je osvojio49 odsto glasova, odnosno 1.690 od ukupno 3.450.

Iza njega su u izboru ostali Ćavi Paskval sa 16 odsto glasova i Pablo Laso sa 13 odsto.

- Nema sumnje da je Obradović definisao prošlu dekadu svojim redom u Panatinaikosu i Fenerbahčeu. Žoc je ta dva kluba doveo do elitnog statusa u Evropi - piše "Eurohoops".

To su bili glasovi navijača, ali po izboru uredništva "Eurohoops-a" trener decenije je ipak Pablo Laso, jer istovremeno sa osvajanjem titula proizvodi i brojne igrače poput Luke Dončića.

Kada je reč o košarkašima iz Evrope trijumf je odneo od kraja prošle sezone penzioner Dirk Novicki sa 46% glasova, dok je iza njega ostao Nikola Jokić sa 24%. Na trećem mestu je završio Janis Adetokumbo sa 16%.

U glasanju za najboljeg evroligaškog igrača u proteklih 10 godina izabran je Vasilis Spanulis koji je doneo Olimpijakosu dve uzastopne titule Evrolige, a ove godine bi mogao da postane igrač sa najviše poena u istoriji takmičenja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.