IGOR KOKOŠKOV: Jokić je daleko od reprezentacije! Smailagić će sigurno biti na spisku...
Igor Kokoškov, selektor Srbije, Foto: Beta/Branislav Božić

novi selektor otkriva

IGOR KOKOŠKOV: Jokić je daleko od reprezentacije! Smailagić će sigurno biti na spisku...

Kvalifikacioni turnir za OI je na programu u junu u Beogradu

Objavljeno: 16:34h

Novi selektor Srbije, Igor Kokoškov dao je intervju za portal Direktno.rs i odgovorio na brojna pitanja koja interesuju sve ljubitelje košarke pred veoma bitnu 2020. godinu.

Ono što najviše zanima navijače u Srbiji je status Alena Smailagića u reprezentaciji i da li će biti u konkurenciji za spisak košarkaša na koje selektor računa?

- Smailagić je košarkaš koji za sada pravi lepe korake u NBA ligi. Njegova životna priča, kao i sam dolazak u SAD veoma su interesantni. Za sada se lepo razvija i pokazao je da igranje u NBA ligi nije nedostižan san za mlade igrače van SAD. Velika je stvar što je u rotaciji tima koji je prošle godine igrao u finalu, a prethodno i bio šampion u NBA ligi. Sigurno će biti na spisku igrača koje ćemo pratiti, u februaru neće moći da igra za nas, ali ćemo ga razmatrati za leto. Pratim njegove partije, nisam uspeo da se vidim sa njim, pošto je on bio u razvojnom timu kada smo igrali protiv Golden Stejta, ali ćemo se sigurno sastati uskoro.

Alen Smailagić
Alen Smailagić foto: Filip Plavčić

Potom se dotakao uvek interesantne teme, a to je Nikola Jokić.

- Jokić je prošle sezone bio fantastičan, a ove pruža jednako dobre partije u najjačoj ligi na svetu. Samo je pokazao zbog čega je od strane medija, trenera i navijača proglašen za najboljeg centra NBA lige. Moramo da budemo ponosni zbog načina na koji predstavlja našu zemlju. Jednostavno, Denver ima trenutno najbolji učinak u istoriji ove franšize, za šta ogromnu zaslugu ima Nikola Jokić. Njegovo igranje za reprezentaciju u junu? Mnogo su daleko kvalifikacije, Jokić je trenutno fokusiran na Denver, i tako treba do bude, pošto do juna mnogo toga može da se dogodi.

Nikola Jokić
Nikola Jokić foto: Dado Đilas

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Direktno.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.