RAŠON TOMAS UČI SRPSKI I OBEĆAVA GROBARIMA: Biću još luđi! Hoću da osvojim Evrokup i vratim Partizan u Evroligu!
Rašon Tomas je govorio za Espreso o dosadašnjem toku sezone i boravku u Beogradu, Foto: Starsport©

ESPRESO NOVOGODIŠNJI INTERVJU

RAŠON TOMAS UČI SRPSKI I OBEĆAVA GROBARIMA: Biću još luđi! Hoću da osvojim Evrokup i vratim Partizan u Evroligu!

Amerikanac koji je letos stigao među crno-bele istog trenutka je osetio Partizan kao svoj klub i poručio je da misli da su oni prvi favoriti za osvajanje Evrokupa

Objavljeno: 12:00h
Uroš Marjanović

Nije mu dugo trebalo da uđe u srca navijača Partizana, jer je ljubav takoreći od prvog momenta bila obostrana. Rašon Tomas je postao miljenik Grobara već po dolasku u Beograd ovog leta.

Amerikanac iz Oklahome je lako doneo odluku tokom prošlog leta da uprkos brojnim ponudama odgovori pozitivno na poziv koji je stigao od Andree Trinkijerija.

I nimalo se nije pokajao, a Partizan je odmah osetio kao svoj klub, kao da je ponikao u njemu.

Kakvi su ti utisci posle ova prva tri meseca u sezoni?

- Za sada je to putovanje. Vrlo sam zadovoljan gde se sada nalazimo. Drugi smo trenutno u ABA ligi i ušli smo među 16 timova u Evrokupu. Ali znamo da ima još stvari koje moramo da poboljšamo, jer znam da možemo da budemo još bolji.

Rašon Tomas uživa u boravku u Beogradu
Rašon Tomas uživa u boravku u Beogradufoto: Emilija Jovanović

Kako si zadovoljan svojim igrama u dosadašnjem toku sezone?

- To je i dalje radni proces, pronalazim i dalje potencijala u sebi. Trenutno sam zadovoljan i spreman sam da se borim i takmičim, posebno za šampionske titule i to je najveća stvar za mene.

Od momenta kada si stigao viđena je neverovatna hemija između tebe, Partizana i navijača. Imaš li objašnjenje kako se to dogodilo?

- Ja sam veoma strastven, posebno kada igram i mislim da se navijači tako povežu sa mnom. Stalno mi govore da sam lud i da to vole, ali i baza navijača ovde je luda. Najluđa u Evropi.

Šta Grobari mogu da očekuju od tebe u nastavku sezone?

- Mogu da očekuju da ću biti lud kao i uvek. Veoma sam uzbuđen zbog svega što dolazi, jer stvari sada postaju ozbiljne. Borimo se za trofeje zbog čega smo svi u stvari došli u Partizan i sledi "vreme ludila". Neka očekuju od mene energiju i borbu do samog kraja.

Partizan je uspešno prošao prvu fazu Evrokupa, a u 2020. godini ga čeka još teža grupa sa Virtusom, Darušafakom i Trentom. Sva tri tima su veliki izazovi?

- Mislim da smo dobili najtežu grupu. Moramo to da posmatramo kao izazov, ali i kao blagoslov što igramo u društvu takvih timova, jer smo prethodnu grupu završili u vrhu i puni smo samopouzdanja. Velike stvari nam dolaze i ovo je uzbudljiv period. Mnogo bitaka je pred nama i bićemo spremni za njih.

S obzirom na to kako je Partizan odigrao ovaj prvi deo sezone, neki stručnjaci, kao i kladionice su već sada stavili Partizan među 3 glavna favorita za osvajanje Evrokupa.

- Nisam znao za to. Ali uvek sam mislio da smo jedan od najboljih timova, od početka. To je ono što sam video još tokom priprema i dosadašnjeg toka sezone. Kako se ekipa uklapa, odlično se slažemo... Da se ja pitam rekao bih da je Partizan prvi favorit za titulu u Evrokupu. Ne obazirem se na to št svi drugi misle, jer znam za šta smo mi sposobni.

Rašon Tomas očekuje da Partizan osvoji sve titule ove sezone
Rašon Tomas očekuje da Partizan osvoji sve titule ove sezonefoto: Emilija Jovanović

Koji su ciljevi tebe lično, kao i sa Partizanom u 2020. godini?

- Osvojiti sve titule i vratiti Partizan u Evroligu. To je i jedina moja lična želja trenutno.

Kako ti se dopada Beograd i Srbija?

- Beograd je lep grad, ljudi se prema meni odnose lepo, ljubazni su. Dobijam mnogo ljubavi, posebno od navijača. Nisam imao nikakvu negativnu povratnu informaciju i volim što sam ovde.

Šta ti se najviše sviđa u Beogradu? Hrana, devojke...

- Uuuu, volim hranu. Ima dosta srpskih jela, restorana, prilično je hrana raznovrsna. Težak je izbor kad biram šta ću jesti.

Da li si naučio neke srpske reči?

- Tu i tamo, ali ne želim da ti kažem jer i dalje radim na mom izgovoru. Zato ne mogu sada da ih izgovorim (smeh).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.