DOBRE VESTI ZA KOKOŠKOVA: Još jedan Srbin iz NBA potvrdio da će igrati za Orlove u kvalifikacijama za OI!
Micić, Gudurić, Bogdanović i Bjelica, Foto: Starsport©

tako je!

DOBRE VESTI ZA KOKOŠKOVA: Još jedan Srbin iz NBA potvrdio da će igrati za Orlove u kvalifikacijama za OI!

Bićemo baš jaki

Objavljeno:

Marko Gudurić je najavio da će biti u sastvu repezentacije Srbije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koji je na programu sledeće godine u Beogradu.

Košarkaš Memfisa je u razgovoru za turski portal Trendbasket istakao da bi voleo da pomogne Orlovima da se plasiraju na OI u Tokiju.

- Nadam se da ću igrati - rekao je Gudurić.

Guduriću je ovo debitanska sezona u najjačoj ligi sveta, pošto je na leto prešao iz Fenerbahčea u Mefis na veliko iznenađenje svih.

- Ovde se igra drugačija košarka nego u Evropi. Ali mislim da sam se navikao. Svakodnevno se trudim da učim i budem bolji. Do sada je bilo zabavno i uzbudljivo - rekao je Gudurić za Trendbasket.

U Americi su ga dočekali Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, koji su mu mnogo pomogli savetima.

- Naravno da sam pričao sa njima pre odlaska. Često sam razgovarao sa Bogdanom tokom leta, malo i sa Bjelicom. Naglasili su mi koliko je igra brza. Rekli su mi da nastavim da igram bez obzira na sve i ako se dogodi nešto loše. To je košarka, takve stvari se dešavaju. Sezona ima 80 utakmica.

Marko Gudurić
Marko Gudurić foto: AP

Ono što je zanimljivo jeste da su Gudurić, Bogdanović i Bjelica imali identičan put. - sva trojica su iz Fenerbahčea otišli u NBA ligu.

- Kada sam došao u Fenerbahče, prvo na umu mi je bilo da ću biti igrač Željka Obradovića i da ću osvojiti Evroligu. Nažalost, nismo uspeli da osvojimo trofej. Naravno da mi je cilj bio da igram NBA. Srećan sam što sam do ostvario i zahvalan sam svima u Feneru. Svi su mi mnogo pomogli".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.