BOGDAN SE VRATIO I PROMAŠIO ŠUT ZA POBEDU: Srbinovo loše šutersko veče u porazu Kingsa! Dončić umalo tripl-dabl!
Bogdan Bogdanović neće po lepom pamtiti povratak na teren, Foto: AP

NBA

BOGDAN SE VRATIO I PROMAŠIO ŠUT ZA POBEDU: Srbinovo loše šutersko veče u porazu Kingsa! Dončić umalo tripl-dabl!

Od srpskih košarkaša igru na terenu su osetili samo Bjelica i Bogdanović

Objavljeno:

Nikako prethodna noć nije bila noć Sakramento Kingsa, ali ni našeg Bogdana Bogdanovića s obzirom da su poraženi od Minesote posle dva produžetka 105:104.

Poželeće da zaborave 26. decembar navijači "kraljeva" zbog svega onoga što se dešavalo na utakmici protiv Timbervulvsa iako je početak obećavao s obzirom da su stekli ranu prednost koju su ipak do poluvremena ispustili.

Da stvar bude gora u prvih 24 minuta se povredio ponovo DiEron Foks, a u drugoj polovini utakmice su zbog povrede ostali i bez Marvina Beglija koji je do tog momenta bio odličan sa 18 poena.

Tako je sve palo na pleća Hilda, Holmsa i oporavljenov Bogdanovića kome je ovo bila prva utakmica posle nekoliko mečeva pauze zbog povrede.

I ne može se reći da je bila dobra po srpskog internacionalca, iako je meč završio sa 19 poena i 7 skokova.

Šut mu je bio očajan, pošto je za 3 poena šutirao 3/16, dok je za dva imao 5/12. Promašio je i šut za pobedu na isteku vremena u prvom produžetku, a onda u drugom je promašio i dva slobodna bacanja, kao i Hild i to je koštalo Kingse poraza.

Najefikasniji kod Sakramenta je bio Holms sa 20 poena, dok je Hild dodao 17, a Nemanja Bjelica je protiv bivšeg tima upisao 7 poena i 4 skoka.

U pobedničkoj ekipi bez Taunsa, su se istakli Dieng sa 21, Vigins sa 18 i Kovington sa 19.

Memfis je pomalo iznenadio Oklahomu na njenom terenu i zabeležio trijumf 110:97, ali bez ikakvog doprinosa Marka Gudurića koji je i ovu utakmicu presedeo na klupi.

Odličan je bio tandem Valančijunas - Džekson Džunior sa 21, odnosno, 20 poena, dok je 15 ubacio Džons. U redovima Tandera 23 poena Krisa Pola, 21 Džildžusa-Aleksandera i 20 Šredera.

Luka Dončić se vratio u derbiju Teksasa protiv San Antonija i odmah doprineo pobedi Dalasa 102:98.

Mladi Slovenac je posle nekoliko nedelja pauze ponovo zaigrao i to odlično pa je umalo zabeležio novi tripl-dabl, od čega su ga delile samo 2 asistencije.

On je postigao 24 poena i imao 10 skokova i 8 asistencija. Sjajni su bili i ostali članovi startne petorke Maveriksa, pre svih Hardavej Džunior sa 17 poena.

Naš Boban Marjanović nije ulazio na teren protiv bivšeg tima u čijim je redovima najefikasniji bio DeRozan sa 21 poenom.

NBA, rezultati:

Detroit - Vašington 132:102 Bruklin - Njujork 82:94 Dalas - San Antonio 102:98 Oklahoma - Memfis 97:110 Sakramento - Minesota 104:105 Juta - Portland 121:115

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.