KRALJEVI VLADAJU ATINOM: Čudesni Vasa uništio Makabi, užasan povratak za Ivanovića!
Vasilije Micić, Foto: EPA/ Georgia Panagopo

Evroliga, 16. kolo Evrolige

KRALJEVI VLADAJU ATINOM: Čudesni Vasa uništio Makabi, užasan povratak za Ivanovića!

Odlična partija srpskog reprezentativca

Objavljeno:

Košarkaši Real Madrida pobedili su večeras Panatinaikos sa 87:75 (22:18, 22:16, 22:24, 21:17) u 16. kolu Evrolige.

Najefikasniji u timu Madridjana bio je Entoni Randolf, koji je postigao 22 poena, a u ekipi Panatinaikosa najviše poena postigao je Nik Kalates, 19.

Samo prva deonica protekla je u izjednačenoj igri oba tima i rezultatskoj neizvesnosti. Uz dobar procenat šuta s distance Madridjani su već u drugoj četvrtini stigli do dvocifrene prednosti.

U nekoliko navrata uspevali su košarkaši Panatinaikosa da pridju na jednocifren zaostatak, ali ne i da ozbiljnije ugroze prednost rivala.

Poslednji period igre nastavljen je u istom ritmu, te je Real zabeležio ubedljivu pobedu.

Košarkaši Albe iz Berlina pobedili su Baskoniju s 81:57 (23:15, 18:11, 16:11, 24:19) na domaćem terenu.

Najefikasniji igrač Albe bio je Martin Hermason, koji je postigao 18 poena, dok je Šejvod Šilds sa 11 poena bio najbolji u Baskoniji.

Alba je već u prvom periodu igre uspostavila kontrolu nad utakmicom, da bi u drugoj deonici stigla do dvocifrene prednosti. Pogadjali su košarkaši nemačkog tima iz svih pozicija i nisu dozvoljavali Baskoniji da se rezultatski približe.

Poslednji kvartal doneo je i maksimalnu prednost od 27 poena, ali su gosti do samog kraja uspeli da smanje zaostatak na 25 poena.

Košarkaši Efesa pobedili su danas Makabi na domaćem terenu sa 99:79 u 16. kolu Evrolige.

Najefikasniji igrač u pobedi turskog kluba bio je srpski reprezentativac Vasilije Micić, koji je postigao 23 poena, dok je u ekipi Makabija najprecizniji bio Džejk Koen s 15 poena. Posle neizvesne prve četvrtine, košarkaši turskog kluba stigli su do prednosti u drugoj deonici, a uz precizan šut s distance održali ubedljivu prednost do samog kraja.

Sredinom poslednjeg kvartala Efes je vodio sa maksimalnom prednošću od 22 poena, te do kraja utakmice nisu dozvolili svojim protivnicima da im se rezultatski približe.

Košarkaši CSKA iz Moskve pobedili su italijanski Milano sa 78:75. ; Ekipu iz Rusije predvodio je Danijel Haket, koji je postigao 28 poena, dok su u italijanskom timu najefikasniji bili Serhio Rodriges i Arturas Gudaitis sa po 13 poena.

CSKA je već u prvoj deonici stigao do prednosti od šest poena, ali je sredinom druge četvrtine usledio rezultatski preokret. Košarkaši iz Italije bili su precizni prilikom izvodjenja slobodnih bacanja i na taj način uspeli da stignu do prednosti.

Treći period igre doneo je izjednačenu igru oba tima, vodjstvo se smenjivalo na obe strane, ali je serijom poena u poslednjoj četvrtini CSKA uspeo da reši pitanje pobednika.

Evroliga, 16. kolo:

Alba – Baskonija 81:56

PAO – Real 75:87

CSKA – Milano 78:75

Efes – Makabi 99:79

Asvel - Himki Moskva 92:88

Petak: 18.00 Zenit – Zvezda 18.45 Fenerbahče – Valensija 20.30 Bajern – Žalgiris 21.00 Barselona – Olimpijakos

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.