BEOGRAD ĆE UVEK BITI POSEBNO MESTO ZA MENE: Markus Pejdž se otvorio i ispričao sve što zanima navijače Partizana!
Markus Pejdž je u Partizanu više od godinu dana, Foto: Starsport©

američki srbin

BEOGRAD ĆE UVEK BITI POSEBNO MESTO ZA MENE: Markus Pejdž se otvorio i ispričao sve što zanima navijače Partizana!

Želimo da osvajamo titule, što možemo samo ako kao tim budemo igrali dobro. Cilj nam je definitivno da osvajamo titule...

Objavljeno:

Markus Pejdž stigao je u redove košarkaša Partizana kao prva opcija na pleju, ali dolaskom Andree Trinkijerija pomeren je na "dvojku".

Pred Kup u Nišu postao je Srbin, a za Partizan TV Pejdž je govorio o njegovom iskustvu igranja u Evropi, životu u Beogradu, navijačima, ali i očekivanjima od nastavka sezone.

Ovo je tvoja druga sezona u Partizanu. Koje su razlike u odnosu na prethodnu, koja ti je ujedno bila prva evropska, prva van Amerike?

- Najveća razlika je što se osećam znatno prijatnije. Trener mi je objasnio šta želi od mene na terenu. Osećam se sposobnim da igram njegov stil igre, naročito u odbrani. Duže smo zajedno. Prijatnije se osećam, odbrambeno i napadački, ali i kao deo tima.

Ovog leta nisi bio novajlija, ali kakav odnos imaš sa saigračima? Sa kim provodiš najviše slobodnog vremena?

- Provodim slobodno vreme zapravo sa dosta saigrača. Kada tim dobro funkcioniše, to čini sezonu zabavnijom. Na putovanjima sam cimer sa Korijem Voldenom, pa imam odličan odnos sa njim. Van toga provodim dosta vremena sa Ogijem, ali i sa ostalim Amerikancima. Svi provodimo zajedno vreme i idemo zajedno da jedemo. Zabavnije je ako smo svi prijatelji.

Markus Pejdž
Markus Pejdž foto: Starsport©

Kakvi su tvoji utisci o navijačima Partizana?

- Iskreno, najbolji su. Išao sam u školu u Americi sa velikom navijačkom bazom, gde su nas jako podržavali. Ali, nakon ove dve godine u Partizanu, gde sam imao priliku da dosta putujem i vidim različite hale, mogu da kažem da Partizan ima najbolje navijače, možda na celom svetu. Vrlo je lepo i jedinstveno igrati pred navijačima Partizana. Vrlo sam zahvalan što imam to iskustvo. Nadam se da ćete nastaviti da nas podržavate.

Kako ti se čini Beograd?

- Ovo je druga godina kako živim u Beogradu, ali prošle nisam radio mnogo toga. Bila mi je to prva godina u Evropi, tek sam se navikavao na sve. Ove godine sam iskusio malo više, išao po različitim restoranima, provodio vreme po gradu. Stvarno uživam. I moja porodica je mogla da dođe prvi put pre oko mesec dana. Njima se takođe svideo grad. Beograd će uvek biti posebno mesto za mene, moj prvi evropski grad u kojem sam živeo. Ljudi su zaista dobri ovde.

Očekivanja od nastavka sezone?

- Kao i svi drugi, imam visoka očekivanja. Trenutno smo drugi u ABA ligi i već smo se kvalifikovali dalje u Evrokupu. To je samo početak. Očigledno, želimo da se plasiramo u plej-of i osvojimo ABA titulu. U Evrokupu smo srećni gde smo sada, ali želimo da nastavimo da guramo dalje. Mislim da kao tim igramo dobro. Želimo da osvajamo titule, što možemo samo ako kao tim budemo igrali dobro. Cilj nam je definitivno da osvajamo titule.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / KK Partizan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.