JOKIĆ IGRA KAO ZVER! Srbin novim TRIPL DABLOM srušio Feniks! (VIDEO)
Nikola Jokić bio je nerešiv problem za Arona Bejnsa, Foto: AP/Rick Scuteri

NBA LIGA

JOKIĆ IGRA KAO ZVER! Srbin novim TRIPL DABLOM srušio Feniks! (VIDEO)

Sbin je prelomio utakmicu u poslednjoj četvrtini

Objavljeno:

Nikola Jokić je u 4. četvrtini "prelomio" utakmicu i doneo svom Denveru pobedu od 113:111 nad sinoć baš nezgodnim Feniks Sansima. Usput, Srbin je ostvario novi tripl dabl, 34. u karijeri u regularnoj sezoni, i ušao je na top 10 listu svih vremena u NBA u ovoj kategoriji.

Jokić je za 31 minut proveden na terenu šutirao 6-13 iz igre (4-7 za trojke) i 6-6 sa linije slobodnih bacanja, a utakmicu je završio sa 22 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

Jokić je bio i "direktni krivac" za pobedu Denvera, pošto je u poslednjoj četvrtini, kad su Nagetsi gubili i sa 9 razlike, potpuno preuzeo stvari u svoje ruke i sa poenima, uglavnom sa linije penala, ali i asistencijama i skokovima, prvo prlibližio Denver Sansima, a zatim i pomogao da preuzmu vođstvo i pobede.

Drugi heroj pobede bio je Džamal Marej, koji je postigao 28 poena, od toga 2 na par sekundi pre kraja, iz driblinga, za konačnih 113:111 pri nerešenom rezultatu.

Denver je ovako produžio svoj niz pobeda, a u sledećoj utakmici kod kuće dočekuju Nju Orleans i gotovo sigurno će ga produžiti na 8 uzastopnih trijumfa.

Sam kraj je bio krajnje neizvestan: prvo je Marej na 27 sekundi pre kraja pogodio trojku za 111:108, a dve sekunde kasnije Devin Buker je sa strane vratio trojku za 111:111.

Marej je zatim na 2 sekunde do kraja ubacio i poslednji poen na meču, da bi Džerami Grent na suprotnoj strani blokirao novi pokušaj za tri poena Devina Bukera i doneo pobedu svom timu.

Denver je, inače, vodio u većem delu utakmice, nekad i sa 16 razlike, ali uspeli su sve da "prospu" pri kraju i dozvole Feniksu da prvo izjednači, a onda i povede, i to dosta ubedljivo.

Evo partije Nikole Jokića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.