ZABORAVITE DIVCA I STOJAKOVIĆA! Bogdan i Jokić zajedno u NBA ekipi - moguće je...
Jokić i Bogdan, Foto: Profimedia

TREJD NA POMOLU...

ZABORAVITE DIVCA I STOJAKOVIĆA! Bogdan i Jokić zajedno u NBA ekipi - moguće je...

- Bogdanović je, kada se radi o klasičnom skok-šutu, bolji od 91% lige, zatim je bolji od 80% svih konkurenata kada se radi o situacijama 'prihvati loptu i odmah šutni' - istakao je Mekbrajd

Objavljeno:

Denver Nagetsi su treći na zapadu, sa 18 pobeda, što je rekord u ovako ranoj fazi sezone, ali ljudi koji prate zbivanja oko Denver Nagetsa nezadovoljni su zbog nekoliko stvari.

Jedna od njih je loša realizacija napada u kasnoj fazi, zbog nedostatka "trojkaških" opcija, pošto u poslednjih četiri sekunde ofanzive postižu svega 33.1 odsto poena, dakle manje od trećine šuteva ulazi u koš.

Zbog toga, Majk Meloun i njegov stručni štab okreću se spoljašnjim opcijama.

Renomirani stručnjak Ti Džej Mekbrajd ističe da je na prvom mestu spoljni igrač Nju Orleansa Džru Holidej. 29-godišnjak koji je 2013. godine učestvovao na ol-star meču, pretprošle godine član idealne defanzivne petorke NBA lige, a prošle u drugoj takvoj postavi, trenutno je jedan od boljih u 'izolaciji', i to od čak 89% NBA igrača.

A kada se posmatraju samo asistencije iz takvih momenata, bolji je od 80% lige. Sposobnost da iznenadno krene i "napadne obruč" su sastavni deo njegovog repertoara, a to bi Nagetsima i te kako značilo. Na sve to, trener Denvera traži cele ove sezone da mu ekipa igra brže, a Holidej je kod Alvina Džentrija u Pelikansima zaslužan za sedmu "najbržu košarku" u NBA. Pritom nijednom u poslednjih pet godina nije sa ekipom ispadao iz Top 10 takve liste.

Međutim, ako ne uspeju da dovedu njega, tu su i neke druge opcije, među kojima Mekbrajd posebno ističe Srbina Bogdana Bogdanovića, koji je navodno nezadovoljan pošto nije starter u Sakramentu, iako to nijednom nije naglas rekao..

- Bogdanović je neustrašivi košgeter, koji pogađa s bilo koje pozicije na terenu. Izuzetno spretno završava prodere, ima šut na 'nuklearni pogon' sa distance, ali je i odličan kada se radi o pogocima iz trka sa polu-distance. Zapravo, Bogdanović je, kada se radi o klasičnom skok-šutu, bolji od 91% lige, zatim je bolji od 80% svih konkurenata kada se radi o situacijama 'prihvati loptu i odmah šutni', a pritom je, kada se radi o šutu iz driblinga, bolji od čak 94% NBA aktera. Denveru treba više akcija za trojke, a Bogdanović to može da donese 'u gomilama'. Njegova kreativnost prilikom izgradnje pozicije za šut je nešto što bi Nagetsima veoma koristilo ako žele da otključaju najbolju ofanzivnu verziju sebe. Uz sve to, a možemo sada da budemo i u anegdota-tonu, dolazak jednog zemljaka iz Srbije u ekipu - može samo da pomogne Jokiću na terenu i van njega. Nema sumnje da se Jokić najbolje oseća kod kuće, kada ga okružuju sunarodnici. A kada je on spokojan, kada se oseća komforno, njegova igra pravi jedan gigantski iskorak napred. Radost (igre) je jako važan faktor kada se analizira zašto Jokićeva agresivnost na terenu dolazi ili odlazi. Ako bi Bogdanović bio tu, uz njega, to bi svakako bila pomoć", zaključuju se u ovoj analizi - napisao je Ti Džej Mekbrajd.

Dakle, prema analizi ovog američkog stručnjaka, uopšte nije nemoguće da do kraja februara, dokle traje trejd period u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, zajedno na terenu vidimo dva najbolja reprezentativca Srbije - Bogija i Jokaru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.