JOKIĆU REKLI DA JE UŠAO MEĐU 10 NA VEČNOJ LISTI, A ON PROZVAO NOVINARE: A ko je deveti? Lebron? Radite svoj posao!
Nikola Jokić kao i uvek najmanje o sebi i svom učinku, Foto: AP

Uvek spreman za šalu

JOKIĆU REKLI DA JE UŠAO MEĐU 10 NA VEČNOJ LISTI, A ON PROZVAO NOVINARE: A ko je deveti? Lebron? Radite svoj posao!

Srpski reprezentativac deli 10. poziciju sa Bilom Kozijem po broju tripl-dablova u karijeri

Objavljeno:

Nikola Jokić je podigao formu i sada već podseća na igrača od prošle sezone koji je na kraju izabran u idealnu petorku NBA.

Srpski košarkaš je i u noći između petka i subote pružio još jednu izvanrednu partiju zaokruženu novim tripl-dablom, petim u sezoni i ukupno 33. u karijeri.

Time je ušao među 10 igrača sa najviše tripl-dablova u istoriji i deli 10. poziciju sa Bilo Kozijem i to je bilo jedno od prvih pitanja koja je Jokić dobio posle pobede Denvera nad Minesotom.

A kao i uvek srpski as je bio spreman da se našali i uhvatio je naše kolege malo nespremne.

Nikola Jokić je uvek spreman da se našali
Nikola Jokić je uvek spreman da se našalifoto: AP

- Naravno da je lepo biti u tom društvu. Ko je deveti? Nije li to Lebron? Nije? O moj bože, momci, radite svoj posao! - našalio se Jokić na račun toga da novinari ne znaju ko je 9. na listi i potom nastavio.

- Naravno, sjajno je sve to. Lepo je ostaviti nešto iza sebe.

Čisto da pomenemo da je na 9. mestu Džejms Harden sa 42 tripl-dabla do sada u karijeri.

Nagetsi su ostvarili petu uzastopnu pobedu, sve na domaćem terenu, i tako na najbolji način pokazali da su izašli iz male krize koju su imali u jednom trenutku sa nekoliko vezanih poraza.

- Energija, brzina, napor. Svakako i navijači, to što smo igrali na svom parketu. Ali pre svega brzina u igri i energija, to je bilo presudno. Mislim da je bolji protok lopte znatno bolji. Ponekad imamo dve različite četvrtine, jednostavno stanemo, a onda se trgnemo, počnemo brže da igramo i bolje proigravamo saigrače. Agresivni smo, na kraju, počeli smo i da pogađamo.

Denver u narednom meču gostuje najboljem timu Zapada, Lejkersima.

- Ključ je da nikad ne potcenite protivnika. To je naša stvar, uvek mislimo na sebe. Naredna dva meča su veoma bitna i teška, potrudićemo se da ih završimo na pravi način.

Pobede kada se ređaju to je odlično za rast samopouzdanja kod igrača i ekipe.

- Možda je ovo preokret sezone. Mislim da smo i sami shvatili da je ovih nekoliko utakmica bila naša šansa. Ovo nam je najbolji niz pobeda kod kuće u poslednjih deset godina. Barem tako su mi ovde rekli - rekao je Jokić.

Potom se osvrnuo na predstojeći duel s Lejkersima.

- Ne razmišljam o tom meču, znam da gradimo nešto posebno. Naravno da sada sve bolje izgleda posle ovih pet pobeda kod kuće. Ne dižemo formu zbog Lejkersa. Oni su izgubili od Milvokija, ali svakako nadam se dobroj utakmici - rekao je srpski košarkaš.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.