SIN DVEJNA VEJDA MENJA POL: Oseća se kao devojčica i traži da mu se obraćaju u ženskom rodu: Hrabriji je od mene!
Dvejn Vejd sa majkom, suprugom Gebrijel i sestrom, Foto: EPA/Jason Szenes

Otac je zaDIVLJEN NJEGOVOM HRABROŠĆU

SIN DVEJNA VEJDA MENJA POL: Oseća se kao devojčica i traži da mu se obraćaju u ženskom rodu: Hrabriji je od mene!

Legendarni bivši NBA košarkaš se divi hrabrosti Zajona (12) koji je od malena pokazao zrelost i spremnost da izađe u javnost svestan da bi mogao da naiđe na velike osude u društvu

Objavljeno:

Sin Dvejna Vejda, Zajon, poslednjih dana je privukao pažnju američkih medija nakon što su brojni korisnici internera i društvenih mreža izneli ogroman broj uvreda na njegov račun i nazivali ga svakakvim pogrdnim imenima i to zbog njegovog seksualnog opredeljenja.

Iako ima samo 12 godina, sin legendarnog NBA košarkaša, koji se penzionisao na kraju prošle sezone, je već u ranom detinjstvu shvatio da se više oseća kao osoba ženskog pola i imao je ogromnu hrabrost da to prizna najpre porodici, a onda i javnosti, iako je znao da je njegov otac medijska ličnost i NBA zvezda.

Zajon je vrlo rano priznao da je homoseksualac, ali i da se više oseća kao da je ženskog pola i da to javno iznosi zbog čega je postao jedan od simbola LGBT zajednice u SAD, a sa samo 11 godina se pojavio na Paradi ponosa u Majamiju.

On zahteva da ga ljudi oko njega smatraju devojčicom i da mu se obraćaju u ženskom rodu i već sada razmišlja o operaciji promene pola.

Njegova hrabrost je nešto što je zaista retkost, ne među decom, nego i kod odraslih u današnjem svetu, i na tome mu se divi i otac koji javno govori o tome.

- Posmatrao sam sina od prvog dana do trenutka kada je ona postala ovo što jeste. Ništa se nije promenila sa mojom ljubavlju, ništa se nije promenilo oko mojih odgovornosti. Jedina stvar koju sad moram da uradim je da budem pametniji i da edukujem sebe dodatno. Da pričam o hrabrosti? Pa moj 12-godišnji sin je ima više nego ja - ispričao je Dvejn Vejd.

Inače, Vejd sa svojom suprugom, glumicom Gebrijel Junion, ima još još troje dece, Kaviju (13), Ksavijera Zekariju (6), Zair Blesinga (17), a takođe je i staratelj svom nećaku Daveonu Morisu (18).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.