VITORIJA SE POKLONILA IGORU RAKOČEVIĆU: Velika čast za legendarnog košarkaša! Njegovu osmicu više niko neće nositi!
Igor Rakočević i Serhi Vidal su dobili ogromnu čast od strane Baskonije, Foto: Printscreen/Twitter/@Baskonia

I zvanično podignut pod svodove dvorane

VITORIJA SE POKLONILA IGORU RAKOČEVIĆU: Velika čast za legendarnog košarkaša! Njegovu osmicu više niko neće nositi!

Svečana ceremonija povlačenja dresova pod svodove dvorane je održana pred početak meča dva njegova bivša kluba

Objavljeno:

U Baskoniji i zvanično više niko nikada neće nositi dres sa brojem 8 koji je tokom karijere na svojim leđima nosio Igor Rakočević.

Legendarnom srpskom košarkašu je ukazana velika čast i u četvrtak uveče je i zvanično njegov broj na dresu, sa njegovim prezimenom povučen iz upotrebe u Vitoriji.

Svečana ceremonija je održana pred početak utakmice Evrolige upravo između njegova dva bivša kluba, Real Madrida i Baskonije, koja se u vreme dok je on igrao za nju zvala Taukeramika.

Uz Rakoćevićev iz upotrebe je povučen i dres njegovog nekadašnjeg saigrača Serhija Vidala, a oba dresa su podignuti pod svodove dvorane "Fernando Buesa".

Aktuelni potpredsednik KSS je nosio dres kluba iz Vitorije od 2006. do 2009. godine i to su bile najuspešnije godine u klupskoj istoriji, ali i njegovoj karijeri.

Sa njim kao liderom Taukeramika je postala prvak Španije i osvojila tri Superkupa, dok je Rakočević igrajući za njih dva, od ukupno tri puta, dobijao priznanje "Alfonso Ford" za najboljeg strelca Evrolige.

Noseći dres vitorijskog kluba srpski košarkaš je ukupno postigao 3.173 poena, uz pet trofeja - po jedan prvaka Španije i Kup kralja, kao i tri nacionalna Superkupa.

Jedini igrač koji je pre njega i Vidala doživeo ovakvu čast je bio Pablo Priđoni.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.