OGROMNA BRUKA KOLINDE: Cela Hrvatska je ZANEMELA kad je ovo rekla za DRAŽENA PETROVIĆA!
Kolinda Grabar Kitarović je imala lapsus u vezi sa Draženom Petrovićem, Foto: Printscreen/Youtube/Highlight Honchos/EPA/Antonio Bat

Opet se izblamirala

OGROMNA BRUKA KOLINDE: Cela Hrvatska je ZANEMELA kad je ovo rekla za DRAŽENA PETROVIĆA!

Predsednica Hrvatske i kandidatkinja na izborima je imala novi gaf, ovog puta u vezi sa najvećom legendom hrvatske košarke

Objavljeno:

Javnost u regionu, a posebno u Hrvatskoj, je već navikla na brojne gafove Kolinde Grabar Kitarović, ali ona i dalje može da izgovori nešto zbog čega Hrvati ostanu bez teksta.

Tako je i sada na mitingu u toku predsedničke kampanje koji je održan u Zagrebu ponovo imala ispad i to u vezi sa najvećom legendom hrvatske košarke i tamošnjeg sporta, pokojnim Draženom Petrovićem.

Ona je u zagrebačkoj Ciboni, odnosno hali koja nosi ime upravo po legendarnom košarkašu istakla da se nalaze u dvorani "velikog Zadranina Dražena Petrovića".

Kada je to izgovorila nastao je muk i komešanje među prisutnima, a potom ju je ispravio župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.

Kolinda je Dražena Petrovića nazvala Zadraninom
Kolinda je Dražena Petrovića nazvala Zadraninomfoto: EPA/Antonio Bat

- Šibenčanin je, a ne Zadranin - uzviknuo je Pauk.

- Joj, zabunom sam ga proglasila Zadraninom, a evo tu je Pauk, nemojte zameriti pod velikim sam utiskom - ispravila se zatim aktuelna predsednica i kandidatkinja.

Očigledno je da je permutovala Petrovića i takođe jednog od najvećih hrvatskih košarkaša Krešimira Ćosića po kome u stvaru dvorana u Zadru nosi ime i koji je rođen u tom gradu.

A Dražen Petrović je rođen u Šibeniku, ali je ogroman trag ostavio noseći dres zagrebačke Cibone sa kojom je između ostalog osvojio i Kup evropskih šampiona i zato se sada dvorana u prestonici hrvatske zove po njemu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.