NOVAK O SMENI GENERACIJA: Sve su nam bliže! Doći će dan kad će nas svrgnuti s trona!
Novak Đoković i Stefanos Cicipas, Foto: AP

najavljuje promene

NOVAK O SMENI GENERACIJA: Sve su nam bliže! Doći će dan kad će nas svrgnuti s trona!

Svestan je srpski teniser kako vreme prolazi da je sve bliže dan kada će neki novi igrači zauzeti njegovo, Nadalovo i Federerovo mesto

Objavljeno:

Novak Đoković će već u petak odigrati premijerni meč u novoj sezoni na egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

Drugi teniser sveta posle kraćih priprema će zaigrati u polufinalu Mubadala opena protiv lidera nove generacije tenisera Stefanosa Cicipasa.

Grk je pokazao svoj potencijal i talenat prošle sezone, a posebno kada je trijumfovao u novembru na Završnom Mastersu sezone u Londonu.

- To je logičan i sasvim prirodan ciklus. Rodžer, Rafa i ja smo pričali da će doći dan kada će nas neko svrgnuti sa prve tri pozicije i da će novi momci početi da osvajaju Gren slem titule - rekao je Đoković u Emiratima uoči duela sa Cicipasom.

Ipak dolazak nove generacije ne znači da će se "velik trojka" povući bez "ispaljenog metka" što se kaže.

- Pokušavamo da sve to prolongiramo, pre svega tu promenu u tenisu, ali neizbežno je da kako godine prolaze tako nešto sve bliže. Dominik Tim je igrao dva finala Rolan Garosa zaredom, Cicipas je dobio završno ATP finale, Zverev godinu dana pre njega. Oni su definitivno tu kao izazivači za najbolje igrače i jednog dana će biti najbolji.

- Već su se ustalili u Top 5 ili Top 10 na listi i naš zadatak je da ih nekako zadržimo, mada se čini da su nam sve bliži - zakljućio je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.