OLIMPIJAKOS OTEO POBEDU HIMKIJU: Rusi ispustili +9 za 50 sekundi! Lučić gurao Bajern kroz ludi nemački derbi!
Vladimir Lučić zakucava u nemačkom derbiju, Foto: Printscreen/Youtube/EUROLEAGUE BASKETBALL

Evroliga, 14. kolo

OLIMPIJAKOS OTEO POBEDU HIMKIJU: Rusi ispustili +9 za 50 sekundi! Lučić gurao Bajern kroz ludi nemački derbi!

Dve neverovatne utakmice pune drame i preokreta su viđene u Evroligi

Objavljeno: 23:43h

Dve fantastične utakmice odigrane su ove večeri u Evroligi osim duela CSKA i Crvene zvezde u Moskvi.

U istorijskom nemačkom derbiju u Evroligi, prvom ikada, Bajern je u dramatičnoj završnici pobedio Albu 76:77 posle produžetaka.

Ludnica je bila u Berlinu u 45 minuta koliko je trajala utakmica sa neverovatnim razvojem događaja na terenu, a oba tima su igrala od sjaja do očaja i obrnuto.

Bolje je ušao Bajern u meč, stekao je ranu prednost čvrstom odbranom i to mu je dva minuta pre kraja treće četvrtine donelo velikih 18 poena prednosti (48:30).

Ali onda je krenula crna serija gostiju, a na drugoj strani se raspucao Mejson, pokrenuo je seriju svog tima i očas posla se situacija na semaforu i na terenu promenila.

Režirao je veliki preokret potpomognut saigračima i serijom 16:0 na semaforu je pisalo 54:50 za Albu.

Delovalo je da kola Bajerna nezadrživo idu nizbrdo i da nema ko da ih zakoči, , ipak otrgnuli su se tada iz letargije Monro i Lučić, počeli su da pogađaju i sprečavali su "albatrosima" da se odlepe i reše meč.

Sve je stalo u poslednji minut kada je Alba bila nadomak pobede, ali onda Maodo Lo, koji je do tog momenta bio očajan pogađa trojku na 9 sekundi pre kraja, pa onda i sledeću sekund pre sirene i odvodi meč u produžetke.

U dodatnih pet minuta mnogo grešaka i srljanja na obe strane, a premalo poena, ipak u celom tom haosu nešto bolje su se snašli igrači Bajerna i stigli do prednosti, ali je Alba imala šut za pobedu.

Pokušao je Nils Gifi u poslednjoj sekundi da donese trijumf trojkom, ali je promašio i Bajern je upisao svoj šesti trijumf u Evroligi.

Vladimir Lučić je bio najbolji igrač Bajerna sa 19 poena (4/4 za tri, 1/3 za dva, 5/5 penali) za 30 minuta, a pratio ga je Greg Monro sa 17 uz 10 skokova, dok je Maodo Lo ubacio 13.

U poraženom timu Mejson je sa 17 poena bio najefikasniji, Giedraitis je dodao 15 poena, a Sikma 10 poena i 11 skokova.

Ništa manja drama, ali sa daleko više poena viđena je u Pireju, u dvorani "Mira i prijateljska", gde je Olimpijakos napravio jedan od najvećih "kambekova" u istoriji Evrolige.

Himki je 69 sekundi pre kraja vodio 96:87 i onda kao onomad Jugoslavija protiv SSSR-a u polufinalu Svetskog prvenstva 1986. prokockao sve i meč je otišao u produžetak, a tamo je Olimpijakos izdominirao.

Zaista je neverovatno šta su igrači iz Podmoskovlja uspeli da upropaste, posebno fantastičnu Švedovu partiju tokom 36 minuta u kojoj je i izgradio veliko vođstvo.

Ali umesto da mirno na +9 minut pre kraja privedu meč, oni su pokazali da nisu sazdani od šampionskog materijala, što na drugoj strani nije slučaj sa Spanulisom i Printezisom.

Tri trojke za 50 sekundi su ubacili Spanulis, Printezis i Brendon Pol, uz blokadu Nikole Milutinova koja je možda bila i ključna i očas posla je rezultat bio nerešen, a Pirejci su čak imali i poslednji napad za pobedu, međutim, tada je Spanulis promašio i meč je otišao u produžetak.

Međutim, kada se ovako nešto dogodi, zna se koji tim će dominirati u dodatnih 5 minuta igre i to je bio Olimpijakos koji je zaigrao timski, dok je na drugoj strani Šved privatizovao loptu i počeo da siluje, ali previše je bio potrošen i umoran pa je promašio svih 5 šuteva za tri.

Na kraju, konačan rezultat je bio 109:98.

Jorgos Printezis je postigao 26 poena, Spanulis 18 uz 10 asistencija, Nikola Milutinov 16 uz sedam skokova, a Papanikolau 18 poena.

U Himkiju su uzaludnih bili 36 poena i 9 asistencija Šveda, dok je 17 postigao Džeremi Evans. Naš Stefan Jović je imao ograničenu minutažu i ubacio samo 1 poen.

Evroliga, 14. kolo:

Utorak

Zenit Sankt Peterburg - Makabi Tel Aviv 71:82 Žalgiris - Anadolu Efes 68:74 Panatinaikos - Fenerbahče 81:78 Real Madrid - Olimpija Milano 76:67 Barselona - Asvel 80:67 Valensija - Baskonija 105:77

Sreda

CSKA Moskva - Crvena zvezda 100:74 Olimpijakos - Himki 109:98 Alba Berlin - Bajern 76:77

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.