MARKO JAGODIĆ KURIDŽA JE IGRAO U CIBONI: Sećate li se njegove izjave o Srbiji i Srbima iz tog vremena?
Marko Jagodić Kuridža, Foto: Saša Pavlić Koky

DELIJE SE PRISEĆAJU

MARKO JAGODIĆ KURIDŽA JE IGRAO U CIBONI: Sećate li se njegove izjave o Srbiji i Srbima iz tog vremena?

Šta kažete na ove reči?

Objavljeno:

Kao što smo vam već pisali u utorak, Marko Jagodić Kuridža je na korak od prelaska u Crvenu zvezdu, tačnije, taj posao je praktično već završen i samo se očekuje njegov dolazak u Beograd i ozvaničenje saradnje.

Mnogi zameraju ovom košarkašu što je igrao za Cibonu, te pošto je bio prvi Srbin koji je nastupio za zagrebački klub posle rata, ali je objavljen i snimak jednog intervjua sa njim, i to baš u dresu zagrebačkog kluba.

Još 2012. Kuridža je za Glas Srpske pričao o ovom karijernom momentu.

- Jedan od najzaslužnijih za moj prelazak u zagrebački tim je bivši trener "vukova" Jasmin Repeša koji je često dolazio u Čapljinu i primetio me tokom utakmica. Na njegovu preporuku otišao sam u Zagreb, a novi trener ekipe Veljko Mršić, koji je takođe nekoliko puta bio na utakmicama Čapljine, bio je zadovoljan tako da smo se lako dogovorili o saradnji.

Marko je rođen u Zadru, pa mu je tim povodom i postavljano pitanje o nacionalnosti.

- Srbin sam po nacionalnosti, ali imam srpsko i hrvatsko državljanstvo, tako da se u Ciboni neću tretirati kao strani igrač.

On u tom periodu nije strahovao od neprijatnosti.

- Nikad nisam ni pomislio da ću biti prvi Srbin posle rata koji je zaigrao za Cibonu i mislim da neću imati problema u novoj sredini. U suštini sve se svodi na to kako se postavite prema navijačima, klubu i igri. Recimo, ako igrate loše i u nekom srpskom klubu navijači će vam zviždati i svašta vam govoriti sa tribina, a ista je situacija i u drugim klubovima. Gde god da igrate uvek ima loših ljudi koji te prozivaju, ali se od toga isključim pa me uopšte ne dotiče, nego sam baziran na dešavanja na parketu. Gledaoci su ti koji su platili kartu i došli da gledaju svoj tim i mislim da imaju pravo da upućuju kritike igračima za nedovoljno zalaganje i loše partije. Već sam igrao za Čapljinu gde su Hrvati većina i nisam imamo nikakvih neprijatnosti tako da se nemam straha od nastupa u ekipi iz Zagreb.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.