LUKA SE UDALJIO OD KOSOVSKIH KORENA: Dončićev deda ispričao sve o njegovom poreklu iz sela Biča!
Stojan Dončić, Foto: Printscreen/Youtube

otvoreno o svemu

LUKA SE UDALJIO OD KOSOVSKIH KORENA: Dončićev deda ispričao sve o njegovom poreklu iz sela Biča!

- Sa Lukinim ocem se čujem telefonom. Ali nije pogodan trenutak za Lukin dolazak, a i vreme je učinilo svoje.

Objavljeno:

Luka Dončić, jedan od najboljih svetskih košarkaša i zvezda NBA lige, korene vuče iz sela Biča na Kosovu, potvrdio je za Kosovo Onlajn rođeni brat Lukinog dede Srbobrana - Stojan Dončić, koji sa suprugom živi u ovom selu.

Tragom informacije da slavni prezimenjak zaista vuče korene iz metohijske ravnice, ovaj portal je posetio selo Biča, koje se nalazi u samoj Drenici između opština Klina i Srbica. Dan je bio siv, maglovit i hladan, Biča nije Dalas, ali priča o tome kako je planetarno poznati sportista povezao ove dve tačke na mapi sveta više je nego zanimljiva.

Stojan Dončić je ekipu dočekao ispred kuće, vidno raspoložen za priču o svom Luki. Prvo što nam je pokazao bili su košarkaška tabla i obruč u njegovom dvorištu, koji tu stoje odavno i gde je sve počelo.

- Ovde smo brat i ja odrasli. Srbobran je sa suprugom zbog teških uslova života još pre četrdeset godina napustio Biču i otišli su u Sloveniju. Tamo su dobili sina Sašu, koji je isto bio košarkaš. Ali njegov Luka nas je sve toliko obradovao uspehom da ja sad stalno pratim američku ligu - priča nam Stojan. Lukin deda-stric je ponosan što je sad i on na neki način postao popularan.

- Meni je puno srce i svih nas rođaka, što je neko naš iz ovakve provincije i sirotinje krenuo putem slave. A Luka je već obišao svet i postao jako poznat. Verujte mi svi me pitaju šta mi je Luka. Ja sam sada zbog njega postao važan - kroz osmeh kaže Stojan Dončić.

Stojanu je najteže kada Luka, koji nastupa za ekipu Slovenije, igra protiv reprezentacije Srbije. Kaže, dvoumi se onda za koga da navija.

- To je kao kada bi nekog pitali koju ruku da mu otkinete, levu ili desnu. Ne bih voleo nijednu. To je neobjašnjivo, ali dete je sportista, plaćen i radi za novac. Često i ne želim da gledam - objašnjava Stojan. On podseća i da poznati srpski košarkaški klubovi i stručnjaci nisu prepoznali na vreme Lukin talenat.

- Naši treneri nisu primetili da je on posebno inteligentan za košarku. Nisu bili zainteresovani. Slovenci su to brzo videli. Hoću da kažem da Luka nije prvi slučaj. Mi imamo puno sportista koje niko nije prepoznao. Sebe su našli u belom svetu. Takav je slučaj i sa Lukom. Menadžer i Lukin otac Saša, preporučili su ga Real Madridu. Kada su oni videli njegov talenat, automatski su ugovor potpisali - u dahu govori Stojan Dončić.

Dok je ispraćao ekipu, upitan jeda li očekuje da Luka dođe i poseti Biču i Kosovo.

- Sa Lukinim ocem se čujem telefonom. Ali nije pogodan trenutak za Lukin dolazak, a i vreme je učinilo svoje. Udaljilo ga je od porodičnog korena - sa žalom u glasu konstatovao je Stojan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kosovo-online.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.