ISTORIJA! ZBOG OVOGA LIGA ŠAMPIONA ĆE UBUDUĆE BITI SAMO ZA NAJBOGATIJE: Svi ostali mogu da igraju na kaljugama!
Liga šampiona će ubuduće biti takmičenje bogatih, Foto: EPA / Salvatore Di Nolfi

Tako je, kako je

ISTORIJA! ZBOG OVOGA LIGA ŠAMPIONA ĆE UBUDUĆE BITI SAMO ZA NAJBOGATIJE: Svi ostali mogu da igraju na kaljugama!

Po prvi put se dogodila ovakva situacija od kada se igra osmina finala

Objavljeno:

Gotova je grupna faza Lige šampiona i poznato je 16 učesnika osmine finala! A tamo neće biti nijedne ekipe koja ne igra u nekoj od 5 najjačih evropskih liga.

Po prvi put u istoriji, od kada se igra osmina finala Lige šampiona od sezone 2003/2004, dogodilo se to da u osmini finala nema "zalutalih" klubova, odnosno da su se tamo plasirali samo timovi iz Engleske, Španije, Nemačke, Francuske i Italije.

PRIMERA: Barselona, Real Madrid, Atletiko Madrid, Valensija PREMIJER LIGA: Mančester Siti, Liverpul, Totenhem, Čelsi BUNDESLIGA: Bajern Minhen, Borusija Dortmund, RB Lajpcig SERIJA A: Juventus, Atalanta, Napoli LIGA 1: Pari Sen Žermen, Olimpik Lion

Ovo je samo dokaz koliki je u ovom trenutku jaz između najbogatijih klubova i svih ostalih i predikcije su u budućnosti da će on postajati samo još veći.

Zato i ne čudi što je UEFA uvela treće takmičenje u kome će moći da igraju timovi iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Rumunije...

Jednostavno, Liga šampiona će ubuduće biti samo takmičenje za one najbogatije koji ne žele da se mešaju sa "sirotinjom", a fudbal je sve više biznis, a sve manje sport.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.