GUROVIĆEVA KARIJERA JE PROŽETA INCIDENTIMA: Pljunuo sudiju, gađao navijača i pesnicama istukao protivnika!
Milan Gurović je tokom karijere bio sklon incidentima, Foto: Starsport©

Njegov temperament je često dolazio do izražaja

GUROVIĆEVA KARIJERA JE PROŽETA INCIDENTIMA: Pljunuo sudiju, gađao navijača i pesnicama istukao protivnika!

Na terenu je proslavljeni bivši košarkaš bio sklon incidentima

Objavljeno:

Srbija je ostala u šoku nakon vesti da je Milan Gurović priveden u utorak zbog nasilja u porodici.

Mediji su preneli da je bivši košarkaški reprezentativac fizički nasrnuo i pretukao svoju suprugu Tanju i maloletnu ćerku Milicu (16) tokom svađe u porodičnom stanu na Novom Beogradu.

U međuvremenu se oglasio i sam Gurović ispričao šta se dogodilo u domu uz navođenje da supruga želi da mu "napakuje" da je nasilnik i divljak zato što već nekoliko godina pokušava da se razvede.

Javnost nije bila upoznata sa porodičnim i bračnim problemima proslavljenog reprezentativca, jer je spolja delovalo da ima skladan brak, sa suprugom se često pojavljivao u javnosti, a isto tako je u intervjuima govorio o tome koliko mu je ulazak brak pomogao u životu, koliko su ga supruga i deca smirili...

I dok je delovalo da je u privatnom životu Gurović miran tip, na košarkaškom terenu je oduvek bio "živa vatra" kako je za sebe umeo da kaže, i nije da nije bio sklon incidentima, kako tokom igračke, tako i u trenerskoj karijeri.

Jedan od poznatijih incidenata u njegovoj igračkoj karijeri dogodio se dok je nosio dres Crvene zvezde, kada je na utakmici sa FMP-om dobio tehničku grešku, nakon koje je počeo da se objašnjava sa sudijom. U jednom momentu, izgledalo je kao da je protivnički igrač sapleo sudiju, a arbitar ga je potom isključio. Gurović je kasnije objašnjavao da se sudija sapleo o njegovu nogu. U daljoj raspravi Gurović je sudiju pljunuo, što je takođe negirao, navodeći da je samo vikao i da mu je "verovatno, nešto izletelo iz usta".

Sudije izbacuju Gurovića sa utakmice protiv FMP-a
Sudije izbacuju Gurovića sa utakmice protiv FMP-afoto: Starsport©

Naredni okršaj dogodio se, kada je kao član Crvene zvezde igrao večiti derbi sa Partizanom. Isprovociran, Gurović je gađao pristalice Partizana flašom, a ista je pogodila jednog navijača crno-belih u čelo. Sve je slutilo da će doći do velikih incidenata, ali na sreću nije bilo velikih i ozbiljnijih posledica.

Ipak, najveći incident se dogodio pred sam kraj igračke karijere dok je nastupa za Trefl Sopot u Poljskoj kada se na utakmici potukao sa Tomasom Kelatijem iz Turova.

Bio je to meč finalne serije plej-ofa kada je u 13. minutu došlo do najpre koškanja između njih dvojice kada je Amerikanac udario Gurovića laktom u stomak. Srpski košarkaš je skočio i nasrnuo na njega i krenuo pesnicama da ga udara, a ostali igrači su jedva nekako uspeli da ga obuzdaju. Sve se završilo tako što je Gurović kažnjen sa šest hiljada evra kazne i utakmicom neigranja.

- Kelati i Kisindžer me provociraju od prvog meča finala. Sudije bi trebalo da pogledaju video-snimak meča i uvere se ko je u pravu. U poslednjoj utakmici Kelati me je udario dva puta u stomak, moj potez je bio reakcija na udarac. Neverovatno je da Amerikanac nije isključen zbog nesportskog poteza, ne mogu to da razumem. U košarci ima i provociranja, ali smatram da ja nisam provokator - rekao je tada Gurović o incidentu.

1 / 3 Foto: Starsport©

I tokom kratke trenerske karijere je bilo incidenata, a posebno se pamti onaj sa utakmice Partizana i FMP-a kada je odgurnuo Borisa Daloa zbog čega je isključen, a Grobari su ga uz psovke i pogrdna skandiranja ispratili iz hale.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.