DOK JEDNOM NE SMRKNE, DRUGOM NE SVANE: Crnogorci umesto Rusa u kvalifikacijama za Olimpijske igre?
Košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: STARSPORT/XINHUA

VELIKA VEST ZA JUŽNE SUSEDE

DOK JEDNOM NE SMRKNE, DRUGOM NE SVANE: Crnogorci umesto Rusa u kvalifikacijama za Olimpijske igre?

Kvalifikacioni turnir u Splitu na rasporedu je od 23. do 28. juna sledeće godine, a ukoliko Crna Gora kojim slučajem dobije šansu da igra, bila bi u grupi A sa Nemačkom i Meksikom

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sve je bliža kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, jer je Svetska antidoping federacija (WADA) donela odluku da suspenduje ruske sportiste i ne dozvoli im nastup u Tokiju.

Rusija ima pravo na žalbu, ali teško je poverovati da će pristati da učestvuju na Igrama pod neutralnom zastavom.

Ako žalba Rusije bude odbijena 21. decembra, ako Rusi odbiju da igraju pod neutralnom zastavom, Rusiju bi na kvalifikacionom turniru u Splitu, zamenila Crna Gora. Ona se trenutno nalazi na 26.mestu FIBA listi, odnosno najbolje je plasirana od svih reprezentacija koje nisu obezbedile ni direktan plasman u Tokio, ni vizu za kvalifikacioni turnir.

Spisak kvalifikanata za Olimpijske igre u Tokiju
Spisak kvalifikanata za Olimpijske igre u Tokiju foto: FIBA

Čelnici Košarkaškog saveza Crne Gore moraju da se ubrzaju jer se bliži početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, postoji više nego realna mogućnost da Crna Gora bude učesnik kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a još uvek nema selektora!

Kvalifikacioni turnir u Splitu na rasporedu je od 23. do 28. juna sledeće godine, a ukoliko Crna Gora kojim slučajem dobije šansu da igra, bila bi u grupi A sa Nemačkom i Meksikom, a dve najbolje bi se u polufinalu sudarile sa timovima iz grupe B, u kojoj su Hrvatska, Brazil i Tunis.

Samo pobednik tog turnira će izboriti vizu za Tokio.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.