PARTIZAN U EVROLIGI? Ostoja Mijailović oktrio planove za budućnost! Smailagić nas je odbio, ali dovodimo centra!
Ostoja Mijailović, Foto: Filip Plavčić

izjava

PARTIZAN U EVROLIGI? Ostoja Mijailović oktrio planove za budućnost! Smailagić nas je odbio, ali dovodimo centra!

Nezaobilazna tema razgovora sa prvim čovekom Partizana su dugovi iz prošlosti

Objavljeno:

Prvi čovek KK Partizan, Ostoja Mijailović dao je opširan intervju za Novosti.

On je odgovarao na sve ono što zanima domaću javnost i navijače.

Interesantno, Alen Smailagić, sadašnji košarkaš Golden Stejta je u jednom trenutku odbio Partizan:

- Dve godine smo mi radili na tome, ali on nije želeo da dođe. Skautirali su ga i evropski klubovi, bio je pod radarom Reala i nismo imali nikakvu šansu, iako smo nudili sredstva za obeštećenje.

foto: Filip Plavčić

Nezaobilazna tema razgovora sa prvim čovekom Partizana su dugovi iz prošlosti.

- Sa 7,2 miliona, spustili smo ih na ispod tri miliona. Radi se o poreskom dugu, koji je ispod dva miliona, i milion evra starih obaveza, koje se izmiruju na mesečnom i godišnjem nivou, i trebalo bi da budu sanirani za dve do tri godine. U pregovorima sa bivšim igračima smo uštedeli oko dva miliona evra sa kamatama.

foto: Branislav Božić

O Parahovskom...

- Parahovski je za sve nas negativno iznenađenje, ali očigledno da se nije uklopio i da su privatni problemi koje je imao na to uticali. U vezi sa Mozlijem su mnogi bili skeptični, ali on se pokazao kao pravo osveženje. Slušali smo struku i nismo pogrešili. Pronašli smo rešenje i na poziciji beka šutera (Reding), a tražimo i centra. Nijedna ekipa koja ima rezultate neće sada pustiti kvalitetnog igrača, tako da je teško pronaći pravo pojačanje u toku sezone.

foto: Starsport

Dotakao se i Evrolige.

- Mi smo morali da promenimo strategiju, jer želimo u budućnosti da budemo jedan od 16 klubova sa licencama. Ne možemo da živimo u prošlosti i da narednih pet decenija pričamo o uspesima koje smo ranije pravili. Nama su potrebe mnogo veće od onoga što nudi "Pionir", i prelazak u "Arenu" je bio preko potreban. Imamo ugovor na pet godina, tu u "maloj areni" i treniramo, a mislim da je pet godina dovoljno vremena da izgradimo našu trenažnu dvoranu. To ne možemo bez pomoći države, ali borićemo se. Partizan nikada to nije uradio od 1945. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.