TO ŠTO JOKIĆ PRIČA NIKO NE ŽELI DA ČUJE: Legenda NBA lige udarila na srpskog centra!
Nikola Jokić, Foto: Nemanja Nikolić

nba liga

TO ŠTO JOKIĆ PRIČA NIKO NE ŽELI DA ČUJE: Legenda NBA lige udarila na srpskog centra!

Nije isti igrač kao prošle godine smatra Pirs

Objavljeno:

Legendarni američki košarkaš Pol Pirs je kritikovao Nikolu Jokića u emisiji "The Jump", koju vodi Rejčel Nikol sa novinarom ESPN Brajanom Vindhorstom.

Srpski centar nije imao svoje veče protiv Lejkesa i fantastičnog Entoni Dejvisa.

- Dejvis je u poslednja dva minuta izgledao kao najbolji defanzivac lige. Bio je odličan kada je preuzimao Džamala Marija, igrao je protiv Jokića, a da mu nije bila potrebna pomoć - kazao je Vinhorst, a Pirs je dodao:

- Brajane, ma daj... Jokić ima lošu godinu. Pričaš o Entoniju Dejvisu kako čuva Nikolu Jokića - istakao je Pirs misleći da Dejvis sa lakoćom može da čuva Jokića.

- Da, prošle godine je bio u prvoj postavi lige - replicirao je Vinhorst.

Pol Pirs
Pol Pirsfoto: AP

- Prošle godine, ali definitivno ne i ove godine - nastavio je Pirs.

Vindhorst i Pirs su nastavili da pričaju o Jokiću.

- Da li Nagetsi imaju košarkaša koji će pogoditi kada je potrebno? U ovoj utakmici Jokić nije uspeo da to uradi. Svako ima lošu noć ili nedelju, ali u ovakvim mečevima mora da doprinese više. Nagetsi su izgubili utakmicu od Sakramenta i jednostavno sam ovde više očekivao od Jokića. Čak nije ni tražio loptu.

Legendarni igrač Bostona smatra da Jokić nije u adekvatnom fizičkom stanju. Srpski reprezentativac ove sezone prosečno beleži 15,4 poena, 10 skokova i šest asistencija.

- Prošle godine je bio u top 5 igrača u ligi, ali ove godine nije. Nije došao u dobroj spremi i, i dalje mislim da nije telo doveo u dobro stanje. Nagetsi ove godine neće biti kandidat za titulu - rekao je Pirs.

Pirs je kritikovao Jokića i zbog izjave posle utakmice.

- Trenutno se mučim, a trener je pametan tako da ne daje loptu košarkašu (ne poziva akcija za njega) koji ne može ništa da pogodi. Nemam problem s tim. Dobro sam - rekao je Jokić.

Pirs je ovakvu izjavu shvatio kao kritiku trenera.

- To nije na treneru. Bio sam taj tip košarkaša (lider), i to nikada nije greška trenera, uvek je na tebi. Ti treba da zapovedaš na terenu. Nemoj da kažeš ništa o treneru, to niko ne želi da čuje - oštro je rekao Pirs.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.