ŠAKOTA O FILIPU ČOVIĆU, SVOM SINU I GDE MU JE POTREBNO POJAČANJE: Šampion ABA lige nije bitan faktor u Evroligi!
Dragan Šakota i Filip Čović, Foto: Starsport©

na svaku temu pomalo

ŠAKOTA O FILIPU ČOVIĆU, SVOM SINU I GDE MU JE POTREBNO POJAČANJE: Šampion ABA lige nije bitan faktor u Evroligi!

Iskusni košarkaški stručnjak je stekao u ovih desetak dana utisak o timu Zvezde

Objavljeno:

Dragan Šakota je pre 10 dana seo na klupu Crvene zvezde po drugi put u trenerskoj karijeri i zabeležio 2 pobede i poraz.

Šampion ABA lige ne igra u skladu s očekivanjima ove sezone uprkos snazi tima, a to se posebno vidi u regionalnom takmičenju, gde ima skor 5 pobeda i 4 poraza, što ga stavlja tek na 6. mesto na tabeli.

- Trenutno imamo zaostatak, ali to ne znači da menjamo cilj, a to je osvajanje titule na Jadranu i novo igranje u Evroligi. Dokle god smo na poziciji koja vodi u plej-of, sve je u redu. Međutim, mi smo trenutno u paradoksalnoj situaciji, kao i svaki šampion ABA lige, da sledeće sezone u regionalnom prvenstvu plaća danak igranja u Evroligi. Moramo da budemo svesni da nijedan klub koji osvoji ABA ne može da bude bitan faktor u Evroligi - rekao je Šakota za beogradske medije.

Dragan Šakota i Nebojša Čović
Dragan Šakota i Nebojša Čovićfoto: Starsport©

U poslednje vreme je u centru pažnje javnosti posebno Filip Čović, deo navijača smatra da ne zaslužuje da igra, neki sada pominju i paralelu sa time da je Šakota trenirao i svog sina Dušana, ali trener Zvezde ima drugačije viđenje.

- Pričamo o Filipu, koji je pre šest meseci bio glavni protagonista u osvajanju ABA lige. Čovića gledam kao jednog od dva kreatora igre koji ima izrazit karakter i elemente u igri koji mogu da nam pomognu u sezoni. Što se tiče poređenja sa mojim sinom, Dušan mi nikad nije dozvoljavao da pomislim da on treba da se razlikuje zato što mi je sin. Isto je i sa Filipom, na treninzima i utakmicama ni u jednom trenutku nije nikoga naveo na pomisao da je nešto drugačiji jer mu je otac predsednik kluba - rekao je Šakota.

Dragan Šakota o pojačanjima
Dragan Šakota o pojačanjimafoto: Starsport©

Neki navijači očekuju i da u klub dođu dodatna pojačanja, baš na poziciji organizatora igre.

- Kada sam preuzeo klub, zatekao sam ekipu u kojoj je svaki košarkaš dobar i zaslužuje da bude u Zvezdi. Međutim, činjenica je da smo na nekim pozicijama sa manje rešenja. Tako imamo samo dva kreatora igre, pa nam pojačanje treba da bismo imali više mogućnosti u rotaciji. Dobro je na svakoj poziciji imati dva plus jednog igrača jer je sezona duga, a ja se uvek pribojavam povreda i bolesti jer je to realnost koju ne možemo da predvidimo - rekao je Šakota.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.