REVOLUCIJA! NBA I FIBA POKREĆU NOVO TAKMIČENJE: Barak Obama će biti jedan od čelnika novoformirane lige!
NBA komesar, Adam Silver, i Barak Obama pregovaraju već mesecima o tome, Foto: EPA/Larry W Smith

Pomeraju se granice

REVOLUCIJA! NBA I FIBA POKREĆU NOVO TAKMIČENJE: Barak Obama će biti jedan od čelnika novoformirane lige!

Na sastanku je sve dogovoreno, sad se čeka preduzimanje konkretnih koraka

Objavljeno:

NBA i FIBA su u pregovorima da zajednički pokrenu košarkašku ligu na afričkom kontinentu, a jednu od glavnih funkcija u toj organizaciji trebalo bi da ima Barak Obama, bivši predsednik SAD.

Plan je da takmičenje koje bi se zvalo Košarkaška liga Afrike (BAL) ima 12 timova sa celog kontinenta koji bi učestvovali i bilo bi prvo koje NBA pokreće van tla Severne Amerike.

- Košarkaška liga Afrike je važan sledeći korak u našem kontinuiranom razvoju košarke u Africi. U kombinaciji sa našim drugim programima, mi smo posvećeni želji da iskoristimo košarku kao ekonomski motor koji bi dao nove mogućnosti u sportu, medijima i tehnologiji širom Afrike - poručio je u svom saopštenju ovim povodom komesar NBA lige, Adam Silver.

Odluku o tome kojih će 12 timova učestvovati doneće kvalifikacije. U ligi neće moći da učestvuje više od dva tima iz iste zemlje.

Sastanak povodom pokretanja ovog takmičenja je održan u subotu u Šarlotu, a njemu su između ostalih prisustvovali i Adam Silver, generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis, Aman Nijang predsednik FIBA Afrike, Majkl Džordan kao vlasnik Šarlot Hornetsa, Leri Tanenbaum predsednik NBA šampiona Toronta i još mnoge uticajne i važne ličnosti iz NBA.

Putem video poziva se okupljenima obratio i Barak Obama, bivši američki predsednik i pasionirani ljubitelj košarke.

- Kroz sport, ukoliko uložite napor, bićete nagrađeni - poručio je Obama, dok je Silver objasnio detalje sastanka sa Obamom koji želi da ima aktivnu ulogu u novoformiranom takmičenju.

- Mark Tejtum i ja smo imali zadovoljstvo da provedemo nekoliko sati prethodnih meseci u razgovorima sa bivšim predsednikom Obamom, i svi dobro znamo koliko posla je on uradio u Africi i koliki je košarkaški fan. Poručio je da želi da direktno bude uključen u naše aktivnosti u Africi. On shvata ekonomske mogućnosti Afrike. Tako da dok i dalje pričamo s njom o uslovima koja će njegova uloga tačno biti, znamo da će biti direktno uključen u naše aktivnosti, svakako - poručio je NBA komesar, Adam Silver.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.