SIMONOVIĆ RAFALNO PO ZVEZDI: Crveno-beli doživeli novi poraz na Jadranu, ovoga puta od Cedevita Olimpije!
Marko Simonović, Foto: ABA liga

aba liga, 9. kolo

SIMONOVIĆ RAFALNO PO ZVEZDI: Crveno-beli doživeli novi poraz na Jadranu, ovoga puta od Cedevita Olimpije!

Sva dešavanja sa današnjeg meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 18:59h

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su četvrti poraz ove sezone u ABA ligi, izgubivši u Ljubljani od Cedevita Olimpije rezultatom 75:64.

Prilično izjednačen meč vodili su rivali tokom prve četvrtine koja je završena u korist domaćeg tima rezultatom 16:14. Botrajt je bio izuzetno raspoložen u prvom poluvremenu gde je ubacio 12 poena, dok je Braun bio jedini košarkaš koji je bio iznad proseka u timu Dragana Šakote.

Na poluvreme se otišlo sa prednošću domaćina od 35:32, iako su u jednom trenutku druge četvrtine imali i +12.

foto: ABA liga

Nastavak meča je doneo novu neizvesnost, ali je Cedevita zahvaljujući Simonoviću koji se probudio u trećem periodu, na odmor pred poslednjih 10 minuta otišla sa 53:48.

Cedevita je nastavila da igra onoliko koliko je potrebno, crveno-beli nisu uspevali da se vrate u meč i već na pola četvrte deonice bilo je jasno da će pobeda ostati u Stožicama.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Botrajt sa 17 i Simonović koji je postigao 16 poena. U timu Dragana Šakote, Braun je sa 17 bio najraspoloženiji, a pratio ga je Beron sa 10.

Ovo je sedma pobeda za tim iz Ljubljane, a Zvezda posle devet odigranih kola ima skor od 5-4.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa današnjeg meča možete da pratite uz "lajv-blog".

III ČETVRTINA: Cedevita Olimpija - Crvena zvezda 53:48

Domaćin na krilima Botrajta posle 30 minuta ima prednost. Simonović je krenuo da igra onako kako zna i uz Amerikanca sa 14 je najefikasniji košarkaš Cedevita Olimpije postigavši 10 poena. Braun je u crveno-belom timu na 14 poena za sada, a prati ga Beron sa 10.

foto: Zadar/Zvonko Kucelin

II ČETVRTINA: Cedevita Olimpija - Crvena zvezda 35:32

Zaigrao je domaćin znantno bolje u nastavku igre i polovinom deonice došao na velikih 33:21, ali onda su se gosti probudili i ipak uspeli da smanje prednost Cedevita Olimpije na samo tri poena pred odlazak na odmor. Braun sa 7 i Beron sa 6 su najefikasniji košarkaši Zvezde, dok je za domaće najraspoloženiji Botrajt koji je ubacio 12 poena.

foto: Starsport©

I ČETVRTINA: Cedevita Olimpija - Crvena zvezda 14:16

Mali broj koševa u Stožicama i vrlo neizvesna utakmica kao što se i očekivalo. Krušlin i Botrajt su za sada najefikasniji igrači domaćina, dok je Braun sa 5 poena u timu Crvene zvezde najraspoloženiji.

17.00 - Počela je utakmica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.