DUŠKO VUJOŠEVIĆ MI JE ODUŠEVLJEN PRIŠAO: Nestvarna priča navijača Partizana koji je odmah spakovan u klupski avion!
Duško Vujošević, Foto: Ana Paunković

SAMO NA ESPRESU

DUŠKO VUJOŠEVIĆ MI JE ODUŠEVLJEN PRIŠAO: Nestvarna priča navijača Partizana koji je odmah spakovan u klupski avion!

Iako se mnogo pričalo o tom momku ovih dana, niko nije doznao šta se zapravo dešavalo te večeri u Kijevu, kada su mu prišli Duško Vujošević, pa naposletku i Dragan Todorić

Objavljeno: 13:49h
Aleksa Radosavljević

Malo se slegla prašina posle ispadanja Partizana iz Lige Evrope posle remija sa AZ Alkmarom u Hagu rezultatom 2:2, pa je vreme da vam ispričamo i jednu lepu priču koju smo saznali boraveći u ovom, među Srbima, omraženom gradu.

Dok smo šetali ulicama ovog zaista lepog i uređenog holandskog grada nadomak okeana, u kom se nalazi Međunarodni sud za ratne zločine, nabasali smo na navijača Partizana Milorada Kotlara, o kom smo vam već pisali.

Ovaj momak ima neverovatnu priču - ide na mnoge evropske utakmice KK i FK Partizana, ali isključivo autostopom.

- Na ideju sam došao slušajući pesmu Divljih Jagoda "Autostop", a sve zbog ljubavnih problema koje sam imao sa jednom devojkom iz Crne Gore - objasnio je početke svog autostopiranja.

Milorad Kotlar
Milorad Kotlar foto: Printscreen

Međutim, najinteresantnija, a do sada neispričana priča, vezana za njega, dogodila se u Kijevu, kada je od Moskve, preko glavnog grada Ukrajine, krenuo do Beograda, gde je 3. novembra 2013. godine igran onaj Večiti derbi, na kom su crveno-beli slavili autogolom Milana Obradovića.

Međutim, svega tri dana pre te utakmice, na koju se zaputio, mlađani Kotlar nije bio ni blizu Beograda. Obreo se u glavnom gradu Ukrajine, gde je, srećom po njega, igrala košarkaška sekcija crno-belih, protiv domaćeg Budiveljnika.

- Preko društvenih mreža novinari koji su tada pratili klub su saznali da sam u Kijevu i da mi treba prevoz do Beograda. Odmah su me sreli u gradu i uzeli mi intervju. Intervju je pročitao Duško Vujošević, tadašnji trener Partizana, pa kada sam sa istim tim novinarima došao na trening, prišao mi je i izrazio veliku zahvalnost. Rekao mi je da sam ekipi dao snagu da ide na evroligašku pobedu protiv Budiveljnika posle teškog putovanja i zgusnutog rasporeda - priča Kotlar za Espreso.co.rs.

Prisustvovao je i samoj utakmici, a posle nje mu je prišao tada prvi čovek kluba Dragan Todorić.

- Todorić me je pitao da li je moj princip da idem autostopom, ili bih se ukrcao sa njima u avion. Rekao sam da mi to nije princip, pa su me odmah "spakovali" u avion i dovezli za Beograd. Na kraju, išao sam i na Večiti derbi - otkrio je Kotlar za naš portal.

Dragan Todorić
Dragan Todorić foto: Saša Pavlić Koky

Na njegovu žalost, Partizan je poražen i u Kijevu i na Marakani, a bogami i u Alkmaru nije ostvario dobar rezultat, jer je do 85. minuta imao pobedu u rukama, sve dok se nije desila tragedija.

- Srce mi je bilo puno do pred sam kraj. Ćekao sam sudijski zvižduk, a onda smo primili dva gola. Što više moj klub gubi, ja ga više volim - rekao je Kotlar, pokazavši da njegova ljubav zaista nema granice.

Na kraju, opet se osvrnuo na Vujoševića.

- Kada se razboleo, tražio sam njegov broj telefona, ali ga nisam našao. Na nekoliko strana sam pokušavao, a verujte mi, autostopirao bih do Kine kako bih mu doneo neki odgovarajući lek - zaključio je.

A, kako bi i imala, kada je autostopom već prešao 48.000 kilometara, gotovo isključivo kako bi gledao Partizan kada igra u zemljama istočne Evrope, s obzirom da živi i radi u Moskvi. Ovoga puta, skoknuo je i do zapadne Evrope, do Haga, iz koga će se, kako kaže, vratiti sa više nego lepim uspomenama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.