ŠAMPION ABA LIGE NEĆE IGRATI EVROLIGU: Zabrinjavajuće reči Božidara Maljkovića!
Božidar Maljković, Foto: Beta/Dragan Gojic

UF!

ŠAMPION ABA LIGE NEĆE IGRATI EVROLIGU: Zabrinjavajuće reči Božidara Maljkovića!

I, šta sada da radimo?

Objavljeno:

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković govorio je o promenama Evrolige i njihovom uticaju na srpske klubove.

Već od ove sezone šampion ABA lige nema zagarantovano mesto u EL, ali postoji usmeni dogovor da se to desi.

- Šta će da se desi na kraju? Na kraju će da se desi da taj koji bude prvi, a voleo bih da to bude neki klub odavde, ne igra Evroligu. I šta ćemo onda da radimo? Za šta smo igrali? Problem je ovakav način razmišljanja Evrolige. Razgovarao sam sa Bertomeuom na Novom Beogradu prilikom jednog ručka i rekao sam mu da je nemoguće da sa ovakvom tradicijom ne postoji prohodnost. Ali, očigledno snaga kapitala, Sankt Peterburg, znamo ko je odatle, Gazprom... - izjavio je Maljković gostujući u emisiji Radio televizije Srbije "Oko".

Božidar Maljković
Božidar Maljković foto: Starsport©

I pored garancija Evrolige i predsednika Đordija Bertomeua, Maljković ne veruje da će šampion ABA ići u to takmičenje.

- Hajde da to mislimo ako znamo da neće. Ja bar mislim da neće. I mi treba već sada da razmišljamo o novim modelima takmičenja. Ako nekoga zanima, lično mogu da uradim neki projekat na moj način. Ako ne zanima nikoga, neka ostane tako. Igraćemo, biće puno stranaca, a dobit naše košarke neće biti nikakva - zaključio je Maljković.

Evroliga od ove sezone ima 18 timova, a uskoro će nju činiti 16 članova sa dugoročnom licencom i pobednik i finalista Evrokupa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.