GRCI U OGROMNOM PROBLEMU: Tri zvezde neće da igraju za reprezentaciju zbog rata Olimpijakosa i Panatinaikosa!
Tri košarkaša Olimpijakosa ne žele da igraju pod selektorom Rikom Pitinom jer je trener Panatinaikosa, Foto: Starsport©

obavestili su pismom

GRCI U OGROMNOM PROBLEMU: Tri zvezde neće da igraju za reprezentaciju zbog rata Olimpijakosa i Panatinaikosa!

Usled toga što se Rik Pitino posle izbora za selektora vratio i na klupu "zelenih" stigla je reakcija igrača najvećeg rivala

Objavljeno: 16:12h

Potresi drmaju košarkašku reprezentaciju Grčke i to izazvani ogromnim rivalstvom između Panatinaikosa i Olimpijakosa.

Trojica igrača kluba iz Pireja, Adonis Konijaris, Jorgos Printezis i Kostas Papanikolau, obavestili su Košarkaški savez Grčke pismom u kome navode da neće igrati za nacionalni tim pod selektorom Rikom Pitinom.

Legenda američki NCAA košarke i član Nejsmitove Kuće slavnih u Springfildu, nedavno je postao selektor "Helena" da bi nakon toga ubrzo bio imenovan po drugi put i za novog trenera Panatinaikosa, koji je vodio i prošle sezone.

Kako je saopštio ovaj crveno-beli trio, njima je Pitino u razgovoru posle imenovanja za selektora rekao da neće se vratiti na klupu "zelenih", ali je to nakon toga učinio.

Oni u pismu nisu nijednom rekli direktno da neće igrati za reprezentaciju, ali su između redova poručili da ne bi želeli da budu u epicentru rata koji je eskalirao poslednjih godinu dana između Olimpijakosa i Panatinaikosa, što bi se svakako dogodilo ukoliko budu igrali u selekciji pod palicom trenera PAO-a.

U međuvremenu se oglasio i Rik Pitino.

- U trenutku kada sam se sastao sa dvojicom igrača Olimpijakosa nisam imao ponude za posao u nekom klubu. Imam veliko poštovanje za sve grčke klubove. U reprezentaciji nije reč o rivalstvu, već u igranju i časnom predstavljanju svoje zemlje. U tim ću staviti 12 igrača koji će biti spremni da ulože nadljudski napor da bismo došli do pobeda - poručio je Amerikanac.

Grčkoj predstoji kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će biti igran u Viktoriji u Kanadi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.