ŠAKOTA OTKRIO ŠTA JE BILO SA ČOVIĆEM: Trener Zvezde je razrešio dilemu!
Dragan Šakota i Nebojša Čović, Foto: Starsport©

nakon pobede

ŠAKOTA OTKRIO ŠTA JE BILO SA ČOVIĆEM: Trener Zvezde je razrešio dilemu!

- Ako igraš maksimalno, možda možeš da pobediš - rekao je strateg crveno-belih

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde su pobedili Valensiju košem Lorenca Brauna u poslednjoj sekundi, a trener crveno-belih Dragan Šakota bio je veoma srećan nakon svoje prve evroligaške pobede na klupi kluba sa Malog Kalemegdana.

- Važna i lepa pobeda večeras. Jako lepa utakmica za gledanje. Važno za mene je što smo pogodili taj šut za pobedu. Probaćemo da budemo što konstantniji i da dobijemo što više utakmica - rekao je Šakota.

Početak meča je obeležio skoro petesetominutni prekid zbog velikih tehničkih problema, a nakon toga Zvezda je zaigrala nešto slabije. Ipak, Šakota ne pridaje veliki značaj tome.

- Počelo je tako, okrenula se utakmica. Nisam video ništa neprirodno. Oni su dobar tim, igraju tečno, opasan su protivnik. Normalno je da stignu šest ralzike, jer je u modernoj košarci i 20 razlike ništa. Bitno je kako ćeš reagovati u takvim situacijama.

foto: Starsport©

Evroliga je veoma zahtevno takmičenje.

- Iskoristili smo poslednji napad. Uz dužno poštovanje prema svima vidim opasnost u ekipama. Ako se malo opustiš sve ekipe mogu da ti prave problem. Ne treba mnogo pričati kada se igra Evroliga. Znaš da ćeš izgubiti sa velikom razlikom ako ne igraš maksimalno. Ako igraš maksimalno, možda možeš da pobediš.

Filip Čović
Filip Čović foto: Starsport©

Šakota je otkrio zašto je FIlip Čović igrao samo osam minuta na večerašnjoj utakmci.

- Povredio se juče na treningu, pa je imao situaciju na utakmici. Nismo hteli da rizikujemo - razrešio je d

Trener Valensije Ponsarnau nije bio razočaran nakon poraza od Crvene zvezde.

- Teška utakmica za oba tima. Bilo je loših momenata u igri za obe ekipe, posebno posle dobrih odbrana. Oba tima su dobro trčala posle ukradenih lopti. Ušli smo u sam finiš sa igračima koji su pomalo bili i umorni, pokušavao sam da pronađem dobru petorku. Ne žalim se na poslednju odbranu, imam više zamerki na naš poslednji napad. Braun je imao taj šut i pogodio je. Zvezda ima evroligašku ekipu. Igrači su fizički veliki, igraju konkretno, talentovani su. Posebno ih drži na evroligaškom nivou je izuzetno dobra odbrana - kazao je Ponsarnau.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.