DOLAZE NAM AMERIKANKE, ALI ANA NE SUMNJA: Imamo velike šanse za prolaz na Olimpijske igre!
Ana Dabović, Foto: Starsport©

tako je!

DOLAZE NAM AMERIKANKE, ALI ANA NE SUMNJA: Imamo velike šanse za prolaz na Olimpijske igre!

- Afričke ekipe ne poznajem baš najbolje da bih sada komentarisala, ali nadam se i verujem da su nam velike šanse da ostvarimo prolaz na Olimpijske igre

Objavljeno: 22:45h

Košarkašica Srbije Ana Dabović, posle žreba za kvalifikacioni olimpijski turnir, izjavila je da reprezentacija ima velike šanse da izbori plasman na OI u Tokiju sledeće godine.

Žrebom u Ženevi, izabranice Marine Maljković na kvalifkacionom turniru u Beogradu igraće protiv Sjedinjenih Američkih Država, Nigerije i Mozambika.

- Pratila sam žreb i nestrpljivo čekala da saznam ko će biti sa nama u grupi.

- Iako je Amerika najjači protivnik, pomalo mi je drago da su sa nama u grupi, jer to znači da će naši ljudi imati priliku da gledaju najbolje košarkašice na svetu uživo. Afričke ekipe ne poznajem baš najbolje da bih sada komentarisala, ali nadam se i verujem da su nam velike šanse da ostvarimo prolaz na Olimpijske igre - rekla je Dabović Tanjugu.

Iz grupe u kojoj se nalaze srpske košarkašice vizu za Tokio izboriće dve najbolje selekcije, ne računajući SAD, koje su kao svetski šampioni već obezbedile nastup na olimpijskom turniru.

- Utakmica protiv Mozambika ce biti naša velika šansa za prolaz, koju ćemo, nadam se i iskoristiti. Mislim da ćemo se najviše koncentrisati na taj meč i pobedu - zaključila je Dabović.

Kvalifikacioni turnir je na programu od 6. do 9. februara sledeće godine, a Srbija će biti domaćin u dvorani "Aleksandar Nikolić".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.