ODUŠEVLJAVAJU GA LUKA I NIKOLA: Legendarni Medžik Džonson stavio Dončića i Jokića među kandidate za MVP nagradu!
Luka Dončić i Nikola Jokić su igrači koje ceni Medžik Džonson, Foto: EPA/John G Mabanglo

velika priznanja

ODUŠEVLJAVAJU GA LUKA I NIKOLA: Legendarni Medžik Džonson stavio Dončića i Jokića među kandidate za MVP nagradu!

Jedan od najboljih igrača u istoriji je stavio mladog Slovenca na visoko drugo mesto favorita

Objavljeno:

Luka Dončić i Nikola Jokić su među glavnim favoritima da ponesu MVP nagrade ove sezone u NBA prema mišljenju jednog od najboljih košarkaša u istoriji, Medžika Džonsona.

Legendarni igrač Lejkersa je na Tviteru objavio svoju listu kandidata za MVP nagradu, gde je odmah uz rame Lebronu Džejmsu i prošlogodišnjem MVP-ju, Janisu Adetokumbu, stavio i mladog Slovenca.

Zaista igrač Dalasa je još više eksplodirao u svojoj tek drugoj sezoni u NBA i oduševljava celokupnu svetsku javnost svojim vrhunskim igrama, dok rekordi padaju jedan za drugim.

Tek je treći košarkaš u istoriji koji u proseku ima skoro tripl-dabl u dosadanjem toku sezone sa 0.6 poena, 10.1 skokova i 9.8 asistencija.

S druge strane, Nikola Jokić se nalazi na 6. mestu kod Medžika na listi, a sigurno da bi možda bio i više plasiran s obzirom da je Džonson isticao da mu se mnogo dopada igra srpskog centra, međutim, ove sezone igra dosta slabije nego prethodne.

O tome svedoči i njegova statistika koja nije toliko dobra kao prošle godine - 6.7 poena, 9.7 skokova i 6.1 asistenciju na 15 utakmica u proseku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.