BOGDAN O KOKOŠKOVU, JOKIĆU I SRBIJI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Dobro obratite pažnju šta je rekao pred duel sa Denverom!
Bogdan Bogdanović, Foto: AP

VELIKI INTERVJU

BOGDAN O KOKOŠKOVU, JOKIĆU I SRBIJI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Dobro obratite pažnju šta je rekao pred duel sa Denverom!

Zbog istegnuća tetive kolena Bogdan je propustio duel sa Bruklinom, ali sada je ponovo u stroju

Objavljeno:

Uoči međusobne utakmice koja ovog vikenda očekuje Sakramento Kingse i Denver Nagetse, Bogdan Bogdanović se preko grupnog telefonskog razgovora obratio srpskoj i američkoj košarkaškoj javnosti.

Novinare je prvo zanimalo kako sačuvati Nikolu Jokića?

- Potrebno je najpre da ima loš dan, pod broj jedan, a pod broj dva... takođe da ima loš dan.

Zbog istegnuća tetive kolena Bogdan je propustio duel sa Bruklinom.

- Osetio sam grč protiv Finiksa na kraju, posle su mi našli i istegnuće zadnje lože, čini mi se. Ali, to je prošlo, dobro sam - odgovorio je.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović foto: AP/Nick Wass

Opravdanje za pet poraza na startu takmičenja Bogdanović je pronašao u mnoštvu novih stvari u novoj sezoni.

- Praktično je sve je bilo novo, nove akcije, nove ideje, nove kretnje, a ni taj put u Indiju nije mnogo pomogao.

Veću ulogu dobio je Srbin kada je Kingsima nedostajao Dieron Foks, posebno su novinari u SAD nizali komplimente na račun Bogdana Bogdanovića tih dana.

- Nikad me to nije interesovalo, šta pričaju jedni, šta drugi. Važno mi je bilo da ja budem zadovoljan i da prepoznam da sam ostvario napredak. Uvek sam gledao samo svoj deo posla, da to uradim kako treba, da budem spreman za svaku situaciju. Samo mi je to u glavi - istakao je popularni Bogi.

Kada su favoriti u pitanju, srpski košarkaš je oduševljen igrama LA Lejkersa i Dalasa, ali i razočaran izdanjem Portlanda.

- Oni imaju najlošiji start od svih favorita.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović foto: AP

Bogdan je istakao i kako u NBA nema vremena za nešto više od susreta kada sretne neke od prijatelja koji nastupaju za druge timove.

- Uvek je lepo sresti ortaka, ali ovde se sve tako brzo odvija, stvari su automatizovane, toliko utakmica ima da jednostavno ne postoji nešto poput treme ili posebnih priprema za meč.

Jedan slovenački novinar upitao je Bogdanovića da li bi voleo da Luka Dončić dođe u Beograd na turnir kvalifikacija za OI.

- Uf, u kvalifikacijama za Olimpijske igre je u pitanju veliki ulog pa se nadam da će nas žreb razdvojiti, bilo bi nam laške. Isto tako bih voleo da Dončić dođe u Beograd. Poznajemo se vrlo dobro, često smo igrali jedan protiv drugog i nadam se da će takvih mečeva biti još puno u budućnosti.

Pun reči hvale Bogdan je bio za novog selektora Srbije Igora Kokoškova.

- Igor Kokoškov je u startu bio jedna od najboljih opcija za nas. On će se odreći mnogo toga da bi se posvetio Srbiji. Znamo ga, bar mi iz košarke ga znamo. Izuzetno sam zadovoljan što je Savez postavio Igora za selektora. On je dobar čovek, neverovatno je posvećen, voli svoj posao, voli košarku. Dokazao je kakav je trener, imao je uspeha gde god je dobio šansu i o tome ne treba trošiti reči. Bitnije je ono što sam prvo rekao za njega.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.